Israels militära offensiv i Gaza är nu inne på tredje veckan. Som svar på markoffensiven har ökända Anonymous meddelat att de ska ”föra cyberkrig mot Israel”.

634 personer har dödats i den senaste upptrappningen av krisen i Gaza, där Israel har avancerat in i Gaza som en reaktion på Hamas raketbeskjutningar. Över två tredjedelar av offren är civila palestinier, och över hundra barn har dödats i den internationellt kritiserade markoffensiven.

Nu ger sig näthackare in i konflikten. Anonymous har tidigare genomfört flera överbelastningsattacker mot webbplatser, och hackat konton.

I ett nytt meddelande förklarar de ”cyberkrig mot staten Israel”.

Exakt vad som planeras framgår inte av meddelandet, men den löst sammansatta gruppen nätaktivister låter hälsa att ”fredagen blir en dag då det pirrar av rädsla i israeliska servrar och hem. En dag av solidaritet och motstånd.”

Anonymous blir därmed en del av en större nätoffensiv mot israeliska sajter, skriver Mother Jones. Sedan tidigare har andra hackare, framför allt från Mellanöstern, deltagit i attackerna, som på sociala medier samlas under #OpSaveGaza.

Anonymous kampanj mot Israel har pågått i flera år. Redan 2012 skrev nättidningen Daily Dot om den.

Israeliska regeringen har inte kommenterat det senaste meddelandet, men som The Guardian skriver har de tidigare avfärdat Anonymous som ofarliga.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset