Sport

Antonsson matchhjälte för Kalmar

Marcus Antonsson, matchvinnare för Kalmar.
Marcus Antonsson, matchvinnare för Kalmar.

Tolv mål och delad trea i skytteligan förra säsongen. Nu fem mål på sju matcher. Marcus Antonsson är en av allsvenskans hetaste anfallare.– Det känns bra, det känns väldigt bra. Framför allt att ta tre poäng igen, sade Antonsson efter 3–2 mot Örebro.

Kalmar har kanske inte rosat marknaden så här under inledningen av den allsvenska säsongen. Men en som gått mot strömmen är anfallaren Marcus Antonsson. Han visade redan förra året att han har något extra när det börjar vankas målchanser, i år har han blommat ut ännu mer. 

Mot Örebro blev det två nya fullträffar. Fem mål totalt och han skuggar Djurgårdens Sam Johnson i toppen av skytteligan. 

– Vid första målet går bollen lite som en flipperkula och dimper ner framför fötterna på mig, jag lyckas få dit en tå. Vid andra så tänker jag först skjuta i bortre men ser att det är öppet vid främre stolpen och skjuter. Det var lite mer av ett klassmål än det första om man säger så, sade Antonsson.

Avgjorde sent

Sista målet betydde 3–2 och kom med bara fem minuter kvar att spela. 

– Det känns som en vändpunkt. Vi har spelat bra, men inte fått med oss tre poäng. Nu jobbar vi skithårt och vinner. Det ska vi fortsätta göra.

Med ett bra 2015 bakom sig och en bra start på 2016 så börjar rykten lätt surra. Är det dags för Antonsson att ta nästa steg i karriären?

– Jag är bara här och nu. Och jag trivs väldigt bra i Kalmar. Men det är klart att jag också skulle vilja ut och pröva mina vingar och bli proffs. Men just nu är det bara Kalmar som gäller.

I Kalmarlägret är man så klart glada över sin snart 25-årige guldklimp. 

– Just nu betyder Marcus mål. Men han skapar också yta med sina löpningar. Han ser ut som en svärmorsdröm, men han har en liten elak sida också. Det är kul och bra och det är en sida som jag försöker odla fram mer, sade Kalmars assisterande tränare Henrik Rydström.

Swärdh visad till läktaren

Rydström fick ta hand om coachningen när huvudtränare Peter Swärdh blivit uppvisad på läktaren efter att ha protesterat mot en utebliven straff. Just den situationen blev viktig för Kalmar. 

– Jag var mäkta irriterad i halvtid. Vi har fått mycket billiga straffar emot oss mot både Sundsvall och Göteborg och när vi nu ska ha en straff får vi inte det. Den är solklar, menade Antonsson.

De knappt 4 500 på läktarna visade sitt missnöje med en visselorkan. 

– Det var nästan så man trodde att vi spelade borta mot Bayern München. Vi tog med oss den energin ut i andra och sa att det här ska vi bara vinna. Och det gjorde vi också, sade Antonsson med ett leende.

Läs också