Sport

Antonsson räddade poäng

Kalmarspelarna jublar efter Marcus Antonssons kvitteringsmål.
Kalmarspelarna jublar efter Marcus Antonssons kvitteringsmål.

Efter att ha pendlat i prestation är Kalmar nu ett mer stabilt lag. Men trots ett stort spelövertag blev det bara en poäng efter 1–1 mot Häcken.– Jag är ändå jäkligt stolt över killarnas prestation i dag, sade Kalmar assisterande tränare Henrik Rydström.

Det har varit protester från fans och mörka rubriker kring Kalmar den här säsongen. Men efter tre raka matcher utan en förlust börjar det ljusna.

– Vi spelade egentligen så här i svenska cupen innan allsvenskan kom i gång, då med Rasmus Elm som motor. Sedan började allsvenskan och Rasmus försvann. Jag tror att vi ledare underskattade hans betydelse på planen, inte bara som en fantastisk spelare utan också som pådrivare, menade Henrik Rydström som fick ta över som huvudtränare när Peter Swärdh var avstängd.

Brassarna lyfte

I första halvlek presterade Kalmar på en nivå som de inte gjort hittills under säsongen. Framför allt var det de brasilianska innermittfältarna Romario och Ismael som lyfte sitt lag.

– Det är fantastiska spelare. Det är många som sagt att det inte går att ha dem tillsammans för att de inte kan spela försvarsspel. Men ansvaret har jag och Peter som ledare i så fall. För två så lyhörda spelare som de två finns inte. Säger vi att de ska ni vinna andrabollen efter ett inlägg gör de det. Det är vi som ledare som måste lära dem hur man ska göra, sade Rydström.

Häcken hade stora problem med brassarna i första halvlek.

– Det är egentligen inte så mycket man kan säga i halvtid, alla vet att vi kan mycket bättre och då gäller bara att lugnt prata om det, sade Häckentränaren Peter Gerhardsson.

"Snöpligt mål"

Och det blev mycket bättre, så pass bättre att Häcken tog ledningen.

– Ett snöpligt mål, menade Henrik Rydström.

– Vi sätter mer press på deras innermittfält och vinner bollen tidigare, då får vi med oss mer spelare i anfallen, förklarade Gerhardsson målet.

Men det räckte inte för seger, Kalmar kvitterade ganska omgående. Skyttekungen Marcus Antonsson satte en straff sedan bollen tagit på en utsträckt Häckenhand i straffområdet.

– Jag tycker annars att vi har bra koll på Antonsson. Vi försvarar bra mot en av seriens bästa anfallare, sade Gerhardsson.

En poäng till vardera lag, ett lag var nöjt än det andra.

– Häcken är säkert mycket mer nöjt än vad vi är, sade Rydström.

– Ja, vi är ganska nöjda. En poäng är helt okej, svarade Gerhardsson.