Sport Fotboll

Arsenal måste stoppa glödhet Suárez

Luis Suárez gjorde första målet när Barcelona besegrade Las Palmas med 2–1 i helgen.
Luis Suárez gjorde första målet när Barcelona besegrade Las Palmas med 2–1 i helgen.

För tre år sedan ville han värva honom.Nu måste Arsenal-tränaren Arsène Wenger lista ut ett sätt att stoppa Luis Suárez.Uruguayanen har öst in mål för Barcelona inför åttondelsfinalen i Champions League.

Tanken har farit genom Arsène Wengers huvud många gånger: "Vad hade hänt om jag hade värvat Luis Suárez?".

Han gjorde ett försök 2013, när uruguayanen spelade i Liverpool, men fick nobben.

I stället hamnade Suárez i Barcelona där han bildar världens vassaste anfallsvapen tillsammans med Lionel Messi och Neymar och vann Champions League förra året. Den här säsongen har "El Pistolero", "revolvermannen" från Salto vid den argentinska gränsen, haft det torraste krutet i trion. Med 25 mål i ligan, det senaste mot Las Palmas i helgen, och 41 totalt springer Suárez in på Emirates Stadium i London med stort självförtroende.

God kamrat

Wenger hyllar 29-åringen inte bara för hans fotbollsegenskaper.

– Han ger kamratskap till ett lag. Han gjorde det i Liverpool och tillsammans med Edinson Cavani och Diego Forlan för Uruguay, och han gjorde det bra, säger Arsenal-tränaren.

För Londonklubben kommer tisdagens möte att handla mycket om försvarsspel, trots hemmaplan.

– En mot en är alla deras spelare svåra att stoppa. Vi måste visa stor solidaritet och hitta ett sätt att göra det kollektivt. Och vi måste tysta Suárez, säger Wenger.

Kära återseenden

I Turin tar fjolårsfinalisten Juventus emot Bayern München.

Mötet är ett tillfälle för kära återseenden.

Det tyska mästarlagets chilenska mittfältare Arturo Vidal vann ligan fyra år i följd med Juventus, och har lovat att inte fira ett eventuellt eget mål på tisdagen, medan Turinlagets kroatiske anfallare Mario Mandzukic gjorde 33 mål på 54 matcher för Bayern München 2012–2014.

Mandzukic väntas göra comeback efter en tre veckor lång skadefrånvaro.

– När någon har spelat för det andra laget har han en speciell motivation, och han kommer inte dölja det. Han kommer att vara ännu hungrigare än oss andra. Han kommer att vilja såra Bayern där det gör ont, säger Juventus franske försvarare Patrice Evra.