Nöje Musik Nyheter Metro Music

Artister och fans sörjer Grimmie

"The voice"-sångerskan Christina Grimmie sköts till döds i helgen. Arkivbild.
"The voice"-sångerskan Christina Grimmie sköts till döds i helgen. Arkivbild.

Dödsskjutningen av den 22-åriga amerikanska sångerskan Christina Grimmie som ägde rum under en autografsignering i Florida i helgen har chockat både fans och artistkollegor.

"The voice"-stjärnan signerade autografer efter att ha uppträtt med gruppen Before You Exit i Orlando när hon sköts till döds på nära håll av en 27-årig man.

Dådet inträffade under fredagskvällen, lokal tid, med omkring 120 personer närvarande. Många var ungdomar. Grimmie fördes till sjukhus efter attacken där hon dog av skadorna.

Utreder motivet

Gärningsmannen, som identifierats som en 27-årig man från St. Petersburg i Florida, var beväpnad med två laddade pistoler och en jaktkniv. Han gick rakt fram till Grimmie och avlossade flera skott mot henne, och brottades sedan ned av Grimmies bror innan han sköt sig själv till döds.

Polisen kallar brodern Marcus för en hjälte, då han kan ha räddat andra.

Motivet är ännu oklart, men det finns enligt polisen inga tecken på att mannen och Grimmie kände varandra, utan de tror att han kan vara ett psykiskt sjukt fan.

Selena Gomez sörjer

Attacken skapade starka reaktioner i sociala medier bland fans och artistkollegor.

"Mitt hjärta är fullständigt krossat. Jag saknar dig Christina" twittrade popstjärnan Selena Gomez och lade upp en bild på henne och Grimmie. Hon hyllade även vännen under en konsert i lördags.

Grimmie slog igenom i den amerikanska talangshowen "The voice" för två år sedan, där hon kom på tredje plats.

"Christina var en naturbegåvning, en talang som henne kommer så sällan", skrev Maroon 5-sångaren Adam Levine, coach i "The voice", i ett uttalande.

Christinas bror, Marcus, skrev ett inlägg på Facebook: "Christina var mer än bara min syster. Hon var en livspartner. En superstjärna. En nörd. Introvert. Och en vän till alla. Men framför allt var hon min lilla syster. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra utan henne".

Jordan Krumbine/Orlando Sentinel/AP/TT
Polischefen John Mina håller en presskonferens utanför Plaza Live Theatre i Orlando där Grimmie dödades i fredags kväll, lokal tid.
Jordan Krumbine/Orlando Sentinel/AP/TT
Lappar om inställda event på dörrarna till Plaza live theatre efter dådet.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset