Sport

Asllani tillbaka "med dunder och brak"

Kosovare Asllani under onsdagens träning.
Kosovare Asllani under onsdagens träning.

För ett halvår sedan satt Kosovare Asllani på bänken i Paris Saint-Germain och hade förlorat landslagsplatsen. En flytt senare leker fotbollslivet igen och Manchester City-stjärnan är redo för OS.– Hon har kommit tillbaka med dunder och brak efter klubbytet, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kosovare Asllanis vara eller inte vara i svenska landslaget har varit diskuterat och förbundskapten Pia Sundhage har ibland lämnat stjärnan utanför truppen.

Men nu är Asllani tillbaka på allvar. Hon flyttade från Paris till Manchester City och alla bitar föll på plats.

– Det har varit väldigt bra. Manchester City är ett av få lag i världen där damerna har samma förutsättningar som herrarna. Det är hög kvalitet på allt vi har där borta, riktig toppklass. För mig har det känts väldigt bra, säger Asllani.

Chans att utvecklas

Hon har fått en chans att utvecklas och verkligen tagit den.

– Det här var exakt vad jag letade efter när jag bytte klubb, jag har kommit helt rätt. Jag har fått utveckla min fysik i en liga som är väldigt fysisk. Men utan att det har påverkat den tekniska biten där jag också känner att jag utvecklats.

TT: Är det något du tar med dig till landslaget också?

– I mitt vardagliga fotbollsspelande utvecklas och utmanas jag varje dag på träning. Så det gynnar mig definitivt även i landslaget.

Nästan given

Pia Sundhage har ibland tvekat kring Kosovare Asllani och tog inte ut henne när Sverige spelade OS-kvalet. Men när det senare under våren var dags för EM-kval var Asllani tillbaka i truppen.

– Hon har kommit tillbaka med dunder och brak efter klubbytet. Från att inte platsa i PSG till att nu spela med Manchester City, även om hon inte spelar 90 minuter varje match, säger Pia Sundhage och fortsätter:

– Det hon har visat här under lägret är att hon är frisk, att hon är vältränad och gör det som hon är skicklig på. Jag är väldigt glad över att hon har kommit tillbaka på det här sättet. Hon kan tillföra vårt anfallsspel en hel del.

Till OS-truppen var Asllani så gott som given. I premiären den 3 augusti väntar Sydafrika.

– Det ska bli väldigt kul att komma till Brasilien. Jag tror att alla fotbollsspelare drömt om att någon gång spela där, så det ska bli riktigt kul, säger en leende Asllani.

I träningsmatchen mot Japan i Kalmar på torsdagen får dock Asllani inleda på bänken.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset