Sport

Avdic målskytt när AIK gick vidare

AIK:s Denni Avdic gjorde mål i Europa League-kvalet mot Bala. Arkivbild.
AIK:s Denni Avdic gjorde mål i Europa League-kvalet mot Bala. Arkivbild.

Denni Avdic har inte gjort mål för AIK i allsvenskan.När han fick chansen från start i Europa League-kvalet mot Bala Town slog han till tidigt. AIK och IFK Göteborg gick enkelt vidare till andra omgången.

AIK:s och IFK Göteborgs avancemang till andra omgången i Europa League-kvalet i fotboll var så gott som klart i och med hemmasegrarna i förra veckan.

Stockholmslaget hade "sämst" utgångsläge eftersom det "bara" blev 2–0 hemma mot Bala. AIK kopierade det resultatet i Wales och gick vidare med sammanlagt 4–0.

Nyförvärvet Denni Avdic har haft en motig säsong i sin nya klubb – där fot- och skoproblemen varit ett tragikomiskt inslag – och hade inför torsdagens match bara gjort ett tävlingsmål för AIK, mot Varberg i Svenska cupen. I returen mot Bala, där Avdic startade i stället för Alexander Isak, tog det bara lite mer än sju minuter för den 27-årige anfallaren att hitta rätt. När Carlos Strandberg utökade till 2–0 kvarten senare var det över.

Göteborg vann hemmamötet med Llandudno med 5–0 och följde upp med 2–1 i Wales. Martin Smedberg-Dalence och Victor Sköld gjorde målen.

AIK ställs i nästa omgång mot Europa FC från Gibraltar medan IFK Göteborg tar sig an Piast Gliwice från Polen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset