Sport

Avgörande veckor för Kallur

Knäsmärtor oroar Sanna Kallur. Arkivbild.
Knäsmärtor oroar Sanna Kallur. Arkivbild.

Häcklöparen Susanna Kallur står inför ett viktigt skede i sin OS-satsning mot Rio de Janeiro.– De kommande två-tre veckorna blir avgörande för hur det kommer att gå inför OS, säger Kallus tränare Torbjörn Eriksson.Samtidigt är Susanna Kallur osäker på statusen i sitt ömmande vänsterknä.

– Den här veckan har det blivit bättre med hennes knä, jämfört med sista veckan i Florida. Men det är först nästa vecka, då träningen kommer i gång igen, vi verkligen får besked om hur bra knäet blivit, säger Torbjörn Eriksson.

Han berättar att Susanna Kallur inledde träningslägret i Florida med några perfekta veckor. När Kallur kom dit kunde hon springa över en häck i fullt tempo. I Florida gick utvecklingen så snabbt att veckan före hemresan sprang hon över sex fullstora häckar med bra teknik.

– Dessutom gick det fort, vilket är viktigast. Det såg verkligen bra ut, berättar Eriksson.

Knäsmärta

Men den sista veckan kom bakslaget.

Kallur fick ont i sitt vänsterknä och tvingades avsluta lägret med alternativ träning, bland annat i vatten.

– Den här veckan har det blivit bättre i knäet, samtidigt som hon har en sedan tidigare planerad lugn träningsvecka. Så är det alltid efter ett träningsläger, säger Eriksson och tillägger att de inte fått någon diagnos på knäet.

– Nu hoppas hon kunna komma i gång med träningen, som planerat, nästa vecka även om vi får vara beredd att justera innehållet i träningen. Med tanke på OS blir träningen i maj mycket viktig.

Gott om tid

Det är här han talar om avgörande veckor för Susanna Kallur.

– Ja, eftersom i juni måste hon börja tävla. Den 11 juli är sista dagen att kvalificera sig. Vi har inte mycket tid på oss. Men med tanke på hur det såg ut i Florida känns det ändå förhoppningsfullt, säger Eriksson och tillägger att de inte har bestämt dag för tävlingspremiären.