Sport Sport-topp

Avstod frisim – satsar mot nytt guld

Sarah Sjöström.
Sarah Sjöström.

Sarah Sjöström är i kväll på jakt efter tredje guldet vid sim-EM i London.För att vara så utvilad som möjligt inför finalen på 100 meter fjäril stod hon därför över försöket på 200 meter fritt.– Det blir 100 procent fokus på 100 fjäril, säger hon.

Tanken var att Sarah Sjöström skulle simma fredagsförmiddagens försök på 200 meter fritt – men så blev det inte. Svenskan strök sig, för att i stället ladda upp inför kvällens final på favoritdistansen 100 meter fjäril.

I semifinalen på 100 meter fjäril slog Sjöström till med nytt mästerskapsrekord, 56,12. Med den tiden var hon en dryg sekund snabbare än den sammanlagda tvåan, danskan Jeanette Ottesen.

Sjöström avslutade sedan torsdagskvällens tävlande med att simma den första sträckan i finalen på lagkappen över 4x200 meter, där Sverige blev sexa.

– Det var dealen för att jag skulle slippa 200 fritt, säger hon.

Det var sedan tidigare bestämt att Sjöström inte skulle simma en eventuell final på 200 meter fritt.

Även Louise Hansson strök sig från 200 meter fritt, för att i stället ställa upp i mixedlagkappslaget som tog till final på 4x100 meter fritt.

På 200 meter rygg är Petter Fredriksson och Kristian Kron klara för kvällens semifinal. Det är även Ida Lindborg på 50 meter rygg och Johannes Skagius på 50 meter bröst.

Läs också