Sport Sport-topp

Bäckströms pass ledde till seger

André Burakovsky har farten med sig i NHL-hockeyn.
André Burakovsky har farten med sig i NHL-hockeyn.

Nicklas Bäckström gjorde två assists när Washington Capitals besegrade New York Islanders med 3–2 i NHL-ishockeyn.

Bäckström passade, med knappt tre minuter kvar, in till Alexander Ovetjkin som med ett stenhårt slagskott avgjorde matchen.

Bäckström och Ovetjkin hade ett två mot ett-läge även under första perioden, när Islanders ledde med 1–0, men Bäckström höll huvudet kallt, stannade och passade i stället bakåt där T J Oshie kom med fart och slog in 1–1.

Däremellan hade den Malmö Redhawks-skolade André Burakovsky stått rätt placerad när pucken hamnade bakom Islanders-målvakten Jaroslav Halek och kunde peta in den i målet.

– Det hade förmodligen varit svårare att missa än att göra mål. Pucken låg på mållinjen och jag behövde bara sätta dit klubban. Det är alltid kul när det är så enkla mål, de är bland de bästa, säger Burakovsky till Washington Post.

Självsäker

20-årige Burakovsky har gjort tolv poäng i de senaste 13 matcherna sedan han befordrats till Washingtons andrakedja. Målet var det nionde den här säsongen.

– När vi har självförtroendet, så flyter allting. Jag bara följer med. När du har det tufft så tänker du efter mer. När du är självsäker så är det enklare att göra saker rätt. Jag tror att det är en anledning till att det går så bra för mig just nu, säger Burakovsky till nhl.com.

Klingberg avgjorde

I Denver gjorde John Klingberg mål för sitt Dallas Stars mot Colorado Avalanche. Det hann bara gå 35 sekunder av förlängningsperioden när Frölundasonen bröt en passning i defensiv zon, åkte upp och på egen hand avgjorde matchen med sitt åttonde mål för säsongen.

– Jag har haft svårt mot Colorado varje gång vi mötts, det är faktiskt rena hatmotståndaren, så det kändes väldigt skönt att få sätta den pucken, säger Klingberg till Aftonbladet.

– Jag är väldigt nöjd med den här matchen. Det var nog min bästa på hela säsongen.

Segern innebar att Dallas bröt sin förlustsvit efter åtta matcher utan seger.

Den 43-årige tjeckiske veteranen Jaromir Jagr fortsätter att klättra på rekordlistorna. I Floridas 6–3-match mot Detroit svarade han för två assist och blev därmed den sjätte spelaren genom tiderna att uppnå 1 100 målgivande passningar. Jagr gjorde också ett mål och är uppe i totalt 738 mål och 1 839 poäng i NHL-karriären.