Sport Skidor Sport-topp

Bäddat för norsk jakt i backen

Räcker 38 sekunders försprång för att Ingvild Flugstad Østberg ska hålla undan för jagande Therese Johaug?
Räcker 38 sekunders försprång för att Ingvild Flugstad Østberg ska hålla undan för jagande Therese Johaug?

De tre främsta i sammandraget av damernas Tour de Ski höll ihop under näst sista etappen som bestod av ett millopp i klassisk stil. I den norska trion var det Tour-trean Heidi Weng som var starkast i spurten. Norskan hade varit på pallen i världscupen 37 gånger tidigare, men det här var hennes första seger.

Ingvild Flugstad Østberg blev tvåa före Therese Johaug . Därmed startar Ingvild Flugstad Østberg 38 sekunder före Johaug i söndagens sista etapp som avslutas med klättringen uppför Alpe Cermis.

Charlotte Kalla blev femma efter en stark avslutning av lördagens lopp. Svenskan ligger därmed fyra i sammandraget, knappt före finländskan Kerttu Niskanen.

– Det var besvärligt före i dag, men jag kände mig stark på det sista varvet, sade Kalla, som alltså ser ut att få göra upp med Niskanen om fjärdeplatsen i Touren, till SVT.

– Det blir perfekt att gå ut tillsammans med henne, hon är i bra form och det blir en utmaning. Nu är det den sista etappen och det är bara att plocka fram de krafter som finns kvar.

Krista Lähteenmäki startar ytterligare 21 sekunder bakom.