Sport

Bärkroths högerfot bakom ny vinst

IFK Norrköpings alla tre målgörare Andreas Blomqvist, Andreas Johansson och Daniel Sjölund – samtliga serverade av Nicklas Bärkroth.
IFK Norrköpings alla tre målgörare Andreas Blomqvist, Andreas Johansson och Daniel Sjölund – samtliga serverade av Nicklas Bärkroth.

Även om den kvicke yttern aldrig fick synas i målprotokollet på pappret så var det ingen underdrift att säga att det var just Nicklas Bärkroth som låg bakom IFK Norrköpings 3–1-seger mot Örebro.Tre målgivande passningar vittnade om en ganska bra personlig poängutdelning:– Vi vet att vi är starka och skönt att vi kunde bibehålla formen, sade Norrköpingsmittfältaren.

Det var en Norrköpingsspelare med ett boostat självförtroende som mötte pressen efter 3–1-segern. Ett självförtroende som även hade synts på planen under den match som precis hade spelats.

Nicklas Bärkroth ställde frågor, vände bort svartklädda Örebrospelare, bjöd på tekniska nummer och hade det allt som allt väldigt trivsamt på sin högerkant inför de strax över 10 000 åskådarna på Östgötaporten.

Efter att gästerna Örebro lyckats yttra det första ordet i målprotokollet så replikerade hemmalaget inom en minut.

Vändningen som gav ytan för assisten var riktigt snabb den med.

– Jag såg ytan, kroppsfintade åt vänster och gick ner åt höger, sade Bärkroth om sitt kvicka förarbete till Andreas Blomqvists kvittering i slutet av första halvlek.

Bra utdelning på hörnor

Den 24-årige Göteborgssonen var dock inte nöjd än.

Med 20 minuter kvar och fortsatt delad pott så inledde hemmalaget en rejäl forcering – från hörnflaggan.

Och Nicklas Bärkroth fick chansen att visa upp sin inläggsfot mot liggande boll på alla möjliga vis.

– Först från högersidan med utåtskruv. Sen från vänstersidan med inåtskruv, sade Norrköpingsyttern om de två hörnor som gav bäst resultat. Den första hittade Andreas Johansson. Den andra Daniel Sjölund. Och ingen av de erfarna Norrköpingsskallarna gjorde några misstag.

I toppstrid med Malmö FF

Det behövdes inte mer än så för Norrköping, som tog tre tunga poäng i toppstriden.

TT: Har du tittat något på tabellen?

– Jag har ingen jättekoll på tabellen. Jag vet att Malmö leder men det är oväsentligt i det här skedet av säsongen. Vi kör på som vi gör.

Den allsvenska toppstriden börjar allt mer gå mot att bli ett tvålagsrace.

Malmö FF mot ett IFK Norrköping som ännu inte förlorat i allsvenska sammanhang med nye managern Jens Gustafsson.

– Jag förväntar mig inte att det är något som kommer hålla i sig, för så fungerar det inte i fotboll. Men vi har ett bra gäng som jobbar stenhårt, sade Norrköpingsmanagern.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset