Sport

Bättre boxare utan arrangörsansvar

Mikaela Laurén känner sig starkare än någonsin.
Mikaela Laurén känner sig starkare än någonsin.

Att slippa arrangera sina egna galor har gjort Mikaela Laurén till en bättre boxare.– Jag har kunnat träna och vila mer. Och sluppit bli sjuk. Det kommer att synas i ringen på lördag, säger hon.

För en tid sedan fick Laurén en plats i proffsstallet Team Sauerland. Det gav henne en av huvudmatcherna i galan på Hovet på lördag, mot kroatiskan Ivana Habazin.

Och det har förändrat hennes boxarliv totalt. För utan uppbackning av ett stall fick hon tidigare ordna sina egna matcharrangemang, se till att affischer sattes upp, att alla boxare var på plats och bokat biljetter och hotell.

– Jag fattar inte hur jag orkade. Nu har jag tränat mer än jag brukar och kunnat vila mellan träningarna och kommit i säng tidigare. Jag har varit iväg på fler träningsläger där jag tränat två-tre gånger om dagen. Det har gjort väldigt stor skillnad. Jag känner mig så stark, säger WBC-titelhållaren i superweltervikt.

Inför lördagens match har Laurén också fått vara frisk – det tror hon beror på att hon sluppit arrangörsansvaret.

– Tidigare har jag varit så sönderstressad inför matcherna att jag blivit sjuk, säger hon.

Bytt tränare

Hon har även bytt tränare, har kvar Stefan Fernström i Stockholm men fått CJ Hussein i London som huvudtränare.

– Han har gjort underverk med mig – har förbättrat mitt fotarbete, min snabbhet, han har fått till klippet i slagen och har fått mig stark psykiskt och fysiskt.

– Det har varit som ett stenhårt militärläger och han har fått mig att bryta ihop mer än en gång. Men det har gjort mig starkare, att jag har insett vad jag vill, att det här inte är någon lek utan på allvar.

Den nye tränaren har också fått Laurén att tänka på kosten.

– Han har varit på mig som en morsa och sagt att jag ska tänka på vad jag äter. Det har gjort att min vikt är perfekt. Jag ligger nästan exakt på matchvikt redan nu.

"Ska inte bli tio ronder"

Lördagens motståndare gick bara en match förra året på grund av en skada. Men det tror Laurén bara har gjort Ivana Habazin hungrigare.

– Men det är fördel mig i alla fall. Det är tredje gången jag försvarar titeln och jag har fler matcher, fler vinster och har gått fler tiorondsmatcher.

Habazin är en teknisk boxare som gått full distans i alla tiorondsmatcher.

– En av hennes två förluster kom mot världens bästa, norskan Cecilia Brækhus, och hon stod upp i tio ronder så det är absolut ingen dålig motståndare.

– Men det ska inte bli tio ronder på lördag. Jag ska gå in och vara bestämt, sätta mina slag, få till en bra höger och min vänsterkrok har blivit riktigt skarp.