Sport

Bättre hjälp ska ge James titeln

Kevin Love, till vänster, och Kyrie Irving, i mitten, ska hjälpa LeBron James att vinna NBA-titeln med Cleveland. Arkivbild.
Kevin Love, till vänster, och Kyrie Irving, i mitten, ska hjälpa LeBron James att vinna NBA-titeln med Cleveland. Arkivbild.

Förra året var LeBron James för ensam. I år är "assistenterna" friska. Det får staden Cleveland att hoppas på den första stora titeln på över 50 år.– Vi ser fram mot utmaningen, säger superstjärnan inför NBA-finalen mot Golden State.

Basketstjärnan LeBron James är i sin sjätte NBA-final i följd och den sjunde totalt. Den 31-årige amerikanen har två titlar – med Miami 2012 och 2013 – men ingen med Cleveland.

För nio år sedan, i karriärens första final, var laget chanslöst mot San Antonio, 0–4, och förra året såg medspelarnas skador till att han inte riktigt fick chansen mot Golden State, 2–4.

För Cleveland är förluster inget ovanligt. Halvmiljonstaden vid Eriesjön i Ohio har lag i NBA (Cavaliers), NFL (Browns, amerikansk fotboll) och MLB (Indians, baseboll) men har inte vunnit någon stor titel på 52 år, sedan Browns slog Baltimore med 27–0 i NFL-finalen i december 1964.

Nu förväntar sig stadens idrottsfans att LeBron James ska spräcka den dystra sviten. Till skillnad från i fjol är de viktigaste medhjälparna Kyrie Irving och Kevin Love friska – och därmed ska det regerande mästarlaget från Oakland få det tuffare den här gången.

– Vår stad förtjänar det (en titel), våra supportrar förtjänar det. Det är absolut en annan känsla (i år). Det är fantastiskt att vara en del av det här igen, och nu med ett fullt friskt lag, säger LeBron James.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset