Sport Sport-topp

Babylycka glädjer – feber oroar

Oscar Lewicki ansluter till landslagstruppen igen efter att ha varit med vid sin dotters födsel. Arkivbild.
Oscar Lewicki ansluter till landslagstruppen igen efter att ha varit med vid sin dotters födsel. Arkivbild.

Oscar Lewicki har fått sitt andra barn och ansluter till herrlandslagets trupp på påskdagen.Samtidigt råder det fortfarande frågetecken för en febrig Erik Johansson inför tisdagens träningsmatch mot Tjeckien.– Det är synd om honom, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

På skärtorsdagen förlorade Sverige med 1–2 borta mot Turkiet i semesterorten Antalya. Efter träningsmatchen flög herrlandslaget hem till Sverige och landade i Stockholm tidigt på långfredagsmorgonen. Laget tränade lätt på förmiddagen men har sedan dess fått påskledigt fram till söndag, påskdagen.

Förbundskapten Erik Hamrén höll presskonferens på nationalarenan i Solna och kunde ge ett glädjande besked från Oscar Lewicki som lämnade truppen inför Turkiet-matchen då den 23-årige Malmö FF-mittfältaren skulle bli pappa till sitt andra barn.

– Han fick en dotter i går (torsdag) och hann hem också, det glädjer mig, säger Hamrén.

Mittbacken Erik Johansson missade Turkiet-matchen på grund av magsjuka och tränade inte på långfredagen. 27-åringen har nu återhämtat sig efter sviterna men var febersjuk på planet hem och fick sitta isolerad.

– Han var inte pigg, det var synd om honom, säger Hamrén och fortsätter:

– Vi får se om han frisknar till eller om det är någon annan som drabbas.

Debutanter imponerade

Förbundskaptenen hade inte hunnit analysera 1–2-förlusten något vidare. Hamréns bestående intryck var att debutantmittbacken Victor Nilsson Lindelöf och vänsterbacken Ludwig Augustinsson imponerade. Precis som den inhoppande anfallaren Emir Kujovic och målskytten, mittbacken Andreas Granqvist

– Positionerna vid 1–0-målet är inte riktigt bra. Men som helhet, med en backlinje med två debutanter, gör vi det riktigt bra. Jag tar med mig mycket positivt inför Tjeckien-matchen, men också givetvis några funderingar inför sommarens EM.

"Var en hel del säkerhet"

Med ett överhängande terrorhot i stora delar av Europa så fanns det en diskussion kring om landskampen Turkiet–Sverige ens skulle ha spelats. SVT valde exempelvis att inte skicka några reportrar. Men matchen fullföljdes utan problem.

– Det var en hel del säkerhet till och från matchen, men det har vi varit med om tidigare. Det blev en väldigt bra resa ner. Mer likt en tävlingsmatch än den i går är svår att få. Med trycket inför match och trycket under.

På tisdag spelar Sverige sin sista träningsmatch för den här landslagssamlingen. Då är en utvilad lagkapten Zlatan Ibrahimovic tillbaka i laget.

TT: Kommer du ha mer av en EM-elva i den matchen?

– Nej, vi kommer testa där också, klargör förbundskaptenen.

0 0 #000000 0

Claudio Bresciani/TT
Förbundskapten Erik Hamrén, nöjd med landslagsdebutantanternas insatser mot Turkiet.