Metro Sport Fotbolls-EM 2016 Sport Fotbolls-EM i Frankrike

Bale tonar ner stjärnduellen i Lyon

Gareth Bale jublade efter Wales 3–1-seger mot Belgien i kvartsfinalen. I semifinalen mot Portugal på onsdag väntar möte med Real Madrid-kompisen Cristiano Ronaldo.
Gareth Bale jublade efter Wales 3–1-seger mot Belgien i kvartsfinalen. I semifinalen mot Portugal på onsdag väntar möte med Real Madrid-kompisen Cristiano Ronaldo.

Semifinalen målas upp som EM:s stora stjärnmöte.

Gareth Bale håller inte med.

För honom handlar matchen om Wales mot Portugal, inte Bale mot Cristiano Ronaldo.

Drömmarna och målsättningarna är något som de delar i klubblaget. Gareth Bale och Cristiano Ronaldo vill vinna så mycket som möjligt, och i Real Madrid hjälper de varandra för att få framgång.

Tillsammans med Karim Benzema bilder de La Liga-klubbens fruktade offensiva kraft och har bland annat sett till att spela hem Champions League två gånger på tre säsonger (2014, 2016).

Drömmarna och målsättningarna finns så klart med under mästerskapet i Frankrike.

Men den här gången är situationen en annan.

I EM kan de inte hjälpa varandra.

När lagkamraterna ställs mot varandra i semifinalen på Parc OL i Lyon är det bara en av dem som får behålla drömmen om att lyfta EM-pokalen på Stade de France i Paris den 10 juli.

"Fantastisk spelare"

För att vara den som lyckas måste den andre stoppas.

Det är också därför som mötet mellan Wales och Portugal beskrivs som ett stjärnmöte mellan Gareth Bale och Cristiano Ronaldo.

– Att bara ha talang är inte tillräckligt, det är tillsammans med attityd och mentalitet som gör att man blir bättre och bättre, säger Chris Coleman, Wales förbundskapten.

– Portugal har en sådan spelare, vi har en sådan spelare. Det kommer bli en intressant match.

Bale:

– Han (Ronaldo) är en fantastisk spelare och alla vet vad han kan göra. Men vi pratar bara om vad vi kan göra, vad vi som lag ska åstadkomma. Vi oroar oss inte för vilket motstånd som väntar, säger han enligt BBC.

– Vi vet att vi är ett steg närmare men, precis som vi har sagt fler gånger om, vi kan inte tänka längre än semifinalen. Vi måste bara koncentrera oss på den, och om vi sedan gör det vi ska kan vi börja fundera på finalen.

Vill möta Tyskland

Lite har dock Bale lekt med tanken.

När han har målat upp bilder som kan utspela sig i Paris i slutet av veckan är Wales ett av finallagen och Tyskland är det andra.

– Toni Kroos (mittfältare i Tyskland och Real Madrid) har sagt att vi bara skulle få spela tre matcher. Så det skulle vara kul att få möta honom i finalen, säger Bale.

Om det ska bli så måste Wales och Bale vinna mot Portugal och Ronaldo på onsdagskvällen.

Men att det kommer bli en stjärnduell tonar 26-åringen snabbt ner.

– Det här handlar inte om två spelare. Det här handlar om två landslag som ska spela semifinal. Det är elva spelare mot elva spelare, säger Gareth Bale.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset