Sport

Bara klang – inget jubel

Frölundas Patrik Carlsson.
Frölundas Patrik Carlsson.

Första SM-finalen i Göteborg på tio år.Det blev en klang-, men ingen jubelföreställning.– Förhoppningsvis studsar det med oss längre fram i stället, sade Frölundas Patrik Carlsson som hade två ramträffar i 1–4-förlusten mot Skellefteå.

Ett utsålt Scandinavium, 12 044 åskådare, förberedde sig på fest efter Frölundas drömstart och seger i lördags.

Men den kom av sig.

Klangen från både en stolp- och en ribbträff inom loppet av två minuter i matchstarten från Patrik Carlsson ekade tungt över Scandinavium.

– Vi hade en del chanser, jag tyckte vi startade bra. Synd bara att vi inte kunde få in dem. Vi måste bli lite rejälare framför målen, sade Frölundaforwarden.

Efter hand var det som om missarna och matchen bara 24 timmar tidigare tog energin ur Frölunda.

– Vi var lite ineffektiva de första 20. Sedan tycker jag när Skellefteå gör 2–0 så tappar vi lite energi, sade assisterande tränaren Robert Ohlsson.

Patrik Carlsson, center mellan poängmaskinerna Ryan Lasch och Artturi Lehkonen, gjorde comeback efter att ha missat första finalen.

– Det kändes okej, jag var fräsch och det var kul att spela.

Han var nedstämd efteråt, men försökte se framåt:

– Vi tror på det här och har en härlig energi. Det är bara att käka upp sig och vara redo inför nästa match. Vi vet att det kommer att vara tajta matcher och det är först till fyra som gäller, sade han.