Sport

BBS Sugarlight tillbaka som vinnare

BBS Sugarlight med kusken Peter Untersteiner vann i Kalmar under söndagen. Arkivbild.
BBS Sugarlight med kusken Peter Untersteiner vann i Kalmar under söndagen. Arkivbild.

BBS Sugrlight har haft en medioker inledning på säsongen.En fjärdeplats i Olympiatravet samt oplacerad i både Elitloppet och Oslo grand prix är inte vad ägaren och tränaren Fredrik Solberg hoppats på.Men på söndagen var sjuåringen tillbaka som vinnare.

Han tog hem Kalmarsundspokalen på tangerat löpningsrekord, 1.10,2.

– Äntligen, jublade Solberg.

I sulkyn satt som vanligt Peter Untersteiner och han var väldigt glad efter vinsten i det klassiska sprinterloppet.

– BBS Sugarlight har det där lilla extra och det är inte ofta man får tillfälle att köra sådana hästar. Han var inte bra senast i Bjerke och det känns extra skönt när det bara var en tillfällighet, sade Untersteiner.

BBS Sugarlight hittade en bra position som trea i andraspår från sitt bakspår. På sista långsidan började avancemanget i tredjespår men i rätt så sakta mak.

– Jag ville inte bjuda in konkurrenterna för mycket som följde min rygg, därför tog jag det lite lugnt i tredjespår. Men han kändes så fin i handen hela loppet och jag hade en bra känsla i sista kurvan. Det blev en säker seger på en bra tid och jag är förstås jätteglad, sade Untersteiner.

Ohlsson tvåa

Västerbo Highflyer (Ulf Ohlsson) var närmast i mål på 1.10,2 efter en vass spurt från kön, en halv längd bakom vinnaren.

– Jag tycker hästen är bättre i år än i fjol men vi har inte haft marginalerna på vår sida hittills. Samtidigt har vi ju tävlat mot världens bästa hästar. Men nu var det vår tur och det känns väldigt skönt, sade norrmannen Solberg.

BBS Sugarlight tjänade 4,6 miljoner i fjol men har bara sprungit in en tiondel i år. Om han behåller formen lär det bli bättre betalt för Solberg och Untersteiner längre fram i sommar.

Ägs av Strömberg

Robert Bergh tog en dubbelseger på V75 genom Tudor Kronos och Västerbo Arthur.

Tudor Kronos ägs bland annat av fotbollsexperten Glenn Strömberg och fyraåringen gjorde en stark insats. Bergh prickade starten perfekt från innerspår och ledde varje meter av loppet. Men Tudor Kronos fick ett par tryckare på vägen och det krävdes nya banrekordet 1.14,4 över lång distans för att vinna.

– Hästen är stark men har bättrat på tekniken på slutet, kommenterade Åbytränaren.

Med Västerbo Arhtur hade Bergh mycket tur när han lyckades snirkla sig loss från tredjepar invändigt. Han fick helt fritt först 75 meter från mål, men det räckte. Sexåringen var mycket pigg i spurten.

– I sista kurvan trodde jag inte på seger, det kändes inte som att jag inte skulle få någon lucka, det såg bekymmersamt ut. Men det löste sig och han gick otroligt bra. Hästen kändes verkligen fin. Tycker också att han gjort sig förtjänt av en V75-seger efter många bra insatser på slutet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset