Nyheter Sverige

Begärd häktad för mord i Norrköping

En 31-årig man har begärts häktad för mord och mordförsök i området Hageby i Norrköping. Arkivbild.
En 31-årig man har begärts häktad för mord och mordförsök i området Hageby i Norrköping. Arkivbild.

En 31-årig man har begärts häktad för mord och mordförsök i Norrköping. Polisen jagar ytterligare en man misstänkt för mord. Dådet tros ha kopplingar till en pågående gängkonflikt.

31-åringen greps odramatiskt under fredagen efter att ha varit anhållen i sin frånvaro.

– Han greps inte i Norrköping utan i en annan stad inte alltför långt från Norrköping, säger chefsåklagare Torsten Angervåg till TT.

Mannen är tidigare dömd för våldsbrott och kan kopplas till ett kriminellt nätverk, enligt åklagaren. Av säkerhetsskäl vill åklagaren att häktningsförhandlingen mot mannen hålls i polishuset i Norrköping i stället för i tingsrätten.

Mördarjakten fortsätter

31-åringen misstänks ha mördat en 20-årig man och försökt att mörda en 34-åring den 26 januari då skottlossning utbröt i området Hageby. 31-åringen försvaras av advokat Peter Lindqvist som inte vill berätta hur hans klient ställer sig till misstankarna.

– Jag kan inte redogöra för det just nu. Det är komplicerat för närvarande, säger han till TT.

Polisen jagar ytterligare en man som misstänks för mordet och mordförsöket.

– Det är en man, drygt 40 år gammal, som är anhållen i sin frånvaro och som inte är lokaliserad än, säger Torsten Angervåg.

Knivar hittades

20-åringen utsattes redan i oktober för ett mordförsök. Den 27 januari skulle han vittna mot en man, som enligt polisen hör till Hells Angels-sfären, som stod åtalad för mordförsöket. Enligt åtalet umgicks 20-åringen med personer i Outlaws-sfären. Rättegången hölls trots mordförsöket och åklagaren yrkade att den åtalade ska dömas till minst 14 års fängelse.

Även 34-åringen som utsattes för mordförsöket har hört till Outlaws. Under en längre tid har det funnits en konflikt mellan motorcykelklubbarna i Norrköping, enligt polisdokument.

34-åringen är misstänkt för försök till mord, dock inte på 20-åringen, i samband med händelsen i Hageby.

TT: Misstänker ni att 34-åringen har skjutit mot angriparna?

– I vart fall försökt att skada. Sedan på vilket sätt det vet jag inte riktigt. Det behöver inte vara med skjutvapen, säger Torsten Angervåg.

Enligt åklagaren beslagtog polisen knivar på brottsplatsen.

Henrik Montgomery/TT
En 31-årig man har begärts häktad för mord och mordförsök i området Hageby i Norrköping. Arkivbild.