Sport

Bekräftar intresse från Rapid Wien

IFK Norrköping bekräftar att Rapid Wien vill värva isländske mittfältaren Arnor Ingvi Traustason. Arkivbild
IFK Norrköping bekräftar att Rapid Wien vill värva isländske mittfältaren Arnor Ingvi Traustason. Arkivbild

Rapid Wien vill köpa loss Arnor Ingvi Traustason när transferfönstret öppnar den 15 juli. Och islänningen flyttar gärna till Wien.Vad säger IFK Norrköping?– Vi för en dialog, säger ordföranden Peter Hunt och bekräftar intresset för landslagsmittfältaren.

Traustason var en av allsvenskans främsta kantspelare när Norrköping tog SM-guldet förra året och han har inlett årets säsong starkt.

I vintras valde han att stanna i IFK Norrköping men nu har han gjort klart för klubbledningen att han vill vidare i karriären och att Rapid Wien uppfyller de önskemål han har.

Bud på 21 miljoner

Enligt isländska medieuppgifter Rapid höjt sitt bud till 21 miljoner kronor. Stämmer den summan blir det IFK Norrköpings dyraste försäljning.

– Jag vill inte gå in i om vi är i några förhandlingar och jag kommer inte kommentera några siffror över huvudtaget. Men jag kan bekräfta att det finns ett intresse och att vi för en dialog, säger Peter Hunt till Norrköpings Tidningar.

Norrköping riskerar även att tappa anfallaren Christoffer Nyman. Flera klubbar följer honom noga, men Nyman för också diskussioner om en kontraktsförlängning.

Vill hitta rätt

Norrköping letar samtidigt efter en ersättare till långtidsskadade målvakten David Mitov Nilsson och söker en ny manager efter Janne Andersson vars sista allsvenska match med klubben är mot Elfsborg den 29 maj. Senare i sommar tar han över som förbundskapten efter Erik Hamrén.

– Det finns ett antal namn, men det kommer nog ta tid. Det viktigaste är att vi hittar rätt för att fylla ut Jannes roll med en person som kanske har lite annat tänk och annan syn. Som jag har sagt tidigare kan andra kliva in om det blir en temporär lösning också, säger Hunt till Norrköpings Tidningar.

Det senare skulle i så fall innebär att Mathias Florén och Stefan Hellberg tar över tillfälligt.