Sport Sport-topp

Belgien flyttar match till Portugal

Belgiens landskamp mot Portugal flyttas efter terrordådet i Bryssel.
Belgiens landskamp mot Portugal flyttas efter terrordådet i Bryssel.

Belgien skulle ha mött Portugal i en landskamp hemma i Bryssel på tisdag. Matchen ska spelas, men flyttas efter terrorattackerna till Leiria i Portugal.– Spelarna är hungriga och vill spela, men naturligtvis med respekt för offren, säger förbundskaptenen Marc Wilmots.

Det belgiska landslaget har legat på läger utanför Bryssel, men efter explosionerna på flygplatsen och i tunnelbanan beslöt landslagsledningen att ställa in träningen på tisdagen. Det belgiska fotbollsförbundet meddelade på onsdagen först att matchen skulle ställas in. En stund senare kom beskedet att matchen trots allt ska spelas – men på bortaplan. Ny spelplats blir Leiria i Portugal.

– Jag befann mig nära flygplatsen. Jag såg alla ambulanserna, jag såg människor gråta. Men en stark känsla av patriotism segrade. Rädsla ska inte få kontrollera mitt liv. Vi måste fortsätta leva som vanligt, sade förbundskaptenen Marc Wilmots på en presskonferens enligt belgiska medier.

Det belgiska landslaget var åter i träning på onsdagen.

– Spelarna fick ledigt och var med sina familjer i går. Det var bra. I dag tränade vi i nära två timmar. Spelarna var glada att kunna spela fotboll igen, sade Wilmots.

Belgien, världsetta och en av Sveriges motståndare i sommarens EM, fick sin senaste planerade landskamp inställd. Matchen mot Spanien skulle ha spelats i november men ställdes in av säkerhetsskäl efter terrordåden i Paris.