Sport Sport-topp

Belgien satsar offensivt i EM

Liverpools anfallare Christian Benteke är med i Belgiens EM-trupp. Arkivbild.
Liverpools anfallare Christian Benteke är med i Belgiens EM-trupp. Arkivbild.

En extra anfallare får följa med när Belgiens förbundskapten Marc Wilmots satsar offensivt i sin EM-trupp i fotboll.Men skadeläget oroar på backsidan.

Antingen eller blev både och för Marseilles Michy Batshuayi och Liverpools Christian Benteke som på förhand tycktes kämpa om den sista anfallsplatsen i Wilmots EM-trupp.

– Jag tar en risk, men det är på det här området som flest skadar sig, säger Wilmots på sin presskonferens i Bryssel efter att ha tagit ut totalt åtta offensiva spelare till EM.

Batshuayi och Benteke gör därmed Romelu Lukaku och Divock Origi sällskap bland anfallsspelarna.

Belgien rankas av Fifa som världstvåa bakom Argentina och är favorit att vinna Sveriges EM-grupp, där även Irland och Italien ingår.

På backsidan väljer Marc Wilmots att tills vidare ta ut en extraspelare, på grund av det osäkra skadeläget för bland andra Nicolas Lombaerts, Thomas Vermaelen och Dedryck Boyata. En av nio backar ska sedan plockas bort senast den 31 maj.

Bland dem som petas från EM finns framför allt Tottenhams Nacer Chadli och Evertons Kevin Mirallas. Dessutom missar ordinarie mittlåset Vincent Kompany EM på grund av skada.

– Det är trist, men jag gråter inte. Jag hoppas att han kommer ner för att se våra matcher, säger Wilmots.

I Kompanys frånvaro blir i stället Chelseas Eden Hazard lagkapten.