Sport Friidrott

Bengtsson kan avsluta säsongen

Angelica Bengtsson deppade i Globen.
Angelica Bengtsson deppade i Globen.

Det var skilda världar för de svenska stavhopparna i Globen.Lisa Gunnarsson, 16, putsade sitt eget ungdomsvärldsrekord.Angelica Bengtsson funderade samtidigt på att avsluta inomhussäsongen i förväg.

Efter att ha klarat 4,39 utan problem rev Angelica Bengtsson ut sig redan på 4,49 i Globengalan. En stor missräkning för småländskan, som nu överväger att stå över resten av inomhussäsongen.

– Jag ska diskutera det, men jag kanske ska lägga ned säsongen nu, säger hon.

Bengtsson har på nytt fått känningar av handskadan som till och från har hämmat henne under det senaste året.

– Jag har gått med de här tankarna ett tag, speciellt efter Nordenkampen då handen mådde riktigt dåligt dagen efter, säger Bengtsson.

– Direkt när jag kom till Stockholm tog vi en ny röntgen och gick till handkirurg och arbetsterapeut och allt sånt här, och jag fick en massa övningar. Så jag tror att det kommer att lösa sig. Men då skulle jag vilja att det löser sig så snabbt som möjligt inför OS, vilket är det viktigaste.

"Pessimist"

Angelica Bengtsson hade planerat att tävla i SM i Malmö nästa helg, för att göra ett sista försök att kvala in till inomhus-VM i Portland i mars. Men 22-åringen väljer kanske att rikta fokus på Rio de Janeiro redan nu.

– Jag är lite negativ och pessimist, men jag tror inte att jag kvalar in till VM på SM, säger hon.

– Då kan jag lika gärna åka hem och träna till OS i stället.

Om Angelica Bengtsson var besviken, så var 16-åriga stavhoppskollegan Lisa Gunnarsson desto mer nöjd efter tävlingen i Stockholm.

Överraskad av rekordet

Förra veckan tangerade hon Bengtssons ungdomsvärldsrekord på 4,47 i en tävling i Frankrike – ett rekord som superlöften nu putsade med två centimeter.

– Förvånande bra, säger Gunnarsson.

– Jag var lite urladdad från förra veckan, var inte riktigt på topp och uppvärmningen var helt kass. Så jag tänkte "oj, det här blir inget bra". Men så blev det som det blev, det var överraskande.

Även Angelica Bengtsson kunde glädja sig åt rekordet – trots att det innebar att hon själv fick stryk av Gunnarsson.

– Jätteroligt – i motsats till min egen prestation. Jag visste att hon kunde hoppa högre, för när hon hoppade i Frankrike så var hon jättehögt över, säger Bengtsson.

Stavhoppstävlingen vanns av Nikoléta Kiriakopoúlou, Grekland, på 4,81.