Sport

Bengtsson trea när Casall tog farväl

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask blev trea i GP-hoppningen som var hingstens sista start i Göteborg. Arkivbild.
Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask blev trea i GP-hoppningen som var hingstens sista start i Göteborg. Arkivbild.

Svensk hoppning visade bredd med fyra ryttare bland de sex bästa i Göteborgs GP-hoppning mot tufft motstånd.Rolf-Göran Bengtsson på Casall Ask blev trea i hingstens sista start i Scandinavium.

Tyskarna Marcus Ehning och Christian Ahlmann var de enda som red omhoppningen felfritt snabbare än de bästa svenskarna. Sju av 13 i omhoppningen var hemmaryttare.

– Fantastiskt kul, sade förbundskaptenen Sylve Söderstrand när han intervjuades inför publiken i Scandinavium.

Större delen av världscupeliten deltog, om än inte på sina bästa hästar. De ställdes mot nästan hela det svenska landslaget.

Lindelöw rev ut sig

I det blågula hopplägret var GP-tävlingen höjdpunkten i Göteborg för alla utom Henrik von Eckermann, som är ende svensk i världscupens final.

Ifjol var Douglas Lindelöw ende svensk i världscupfinalen i Las Vegas och nådde en fin åttondeplats på Casello. Men i december valde hästens ägare att sälja den till tyske toppryttaren Ludger Beerbaum, och därmed fick Lindelöw säga farväl till sin tänkta OS-kamrat.

I Göteborgs GP-tävling red Douglas Lindelöw på Udermus, men ekipaget rev de två sista hindren och hamnade långt ner i resultatlistan.

Första svensk i omhoppningen var Jonna Ekberg på Equita van't Zorgvliet, som gjorde en imponerande, felfri ritt och blev sexa.

Mordasini skrällde

Men då hade vi inte sett Rolf-Göran Bengtsson på 17-årige publikfavoriten Casall Ask, som är på väg att pensioneras som avelshingst. De tog ett hinder nästan diagonalt och svängen runt en bil (!) väldigt tajt. Det såg knappt ut att kunna gå fortare.

Ändå var Marcus Ehning 42 hundradelar av en sekund snabbare. Bengtsson vet hur han tappade dem.

– Min häst lutade sig lite tillbaka mellan första och andra hindret. Jag tappade lite go där, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Charlotte Mordasini, som var reserv i EM-laget förra året, överraskade med en mycket fin fjärdeplats på Tiny Toon Semilly.

Helena Persson blev femma. Peder Fredricson på H&M All-In, som troligen blir ett OS-ekipage i Rio, rev ett hinder i omhoppningen och blev tia.