Sport

Benzema anklagar Deschamps

Karim Benzema. Arkivbild.
Karim Benzema. Arkivbild.

Karim Benzema ställdes utanför den franska EM-truppen i fotboll.Nu anklagar han förbundskaptenen Didier Deschamps för att petningen har med hans algeriska ursprung att göra.

Real Madrid-anfallaren säger till den spanska tidningen Marca att Deschamps har "böjt sig för pressen från ett rasistiskt franskt parti". Partiet han refererar till är Nationella fronten.

Benzema får stöd av den förre franske fotbollsstjärnan Eric Cantona som också anklagar Deschamps för rasism. Cantona har sagt att Benzema och Hatem Ben Arfa ställts utanför landslaget på grund av deras nordafrikanska ursprung.

Deschamps har dock inte kunnat ta ut Benzema till EM-truppen. Anfallaren är sedan i december avstängd från landslaget då han finns med i utredningen av utpressningsförsöket mot landslagskollegan Mathieu Valbuena, som heller inte är med i EM-truppen.

– Rättsligt sett är jag oskyldig tills motsatsen är bevisad. De borde ha väntat tills det kommit ett rättsligt beslut, säger Benzema.

Den franske idrottsministern Patrick Kanner reagerar starkt mot Benzemas beskyllningar.

– Jag kan förstå herr Benzemas besvikelse men hans uttalande om Deschamps är under inga omständigheter acceptabla. Jag manar till lugn och uppmanar alla att ställa sig bakom Les Bleus (det franska landslaget), säger Kanner.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset