Sport

Berdych hoppar av OS-tennisen

Världsåttan Tomas Berdych nobbar OS. Arkivbild.
Världsåttan Tomas Berdych nobbar OS. Arkivbild.

Stjärnorna fortsätter att nobba OS-tennisen.På lördagen kom beskedet att inte heller Tomas Berdych åker till Rio – på grund av rädsla för zikaviruset.

Tennisens OS-turnering har drabbats av en rad tunga bakslag i helgen. Det senaste i raden är att världsåttan på herrsidan, Tomas Berdych, valt att nobba turneringen i Rio.

Även tjecken har, precis som tidigare stjärnor som bojkottat turneringen, angett zikavirusets spridning i Brasilien som orsaken bakom avhoppet.

"Det är på grund av zikaviruset som sprids i OS-landet", skrev Berdych på twitter, enligt AFP.

Raonic och Halep nobbar också

Han utvecklar:

"Eftersom jag har bildat familj nyligen, så är det av yttersta prioritet att minimera alla hälsorisker för mina närmaste."

Under fredagen hoppade både Wimbledon-finalisten på herrsidan, Milos Raonic, och världsfemman på damsidan, Simona Halep, av OS-turneringen i Rio. Även dessa två gjorde det med motiveringen att de är oroliga över det myggburna och fruktade zikaviruset som sprider sig i Brasilien.

"Det är med tungt hjärta som jag meddelar att jag inte kommer att spela i OS. Jag har fattat det här beslutet på grund av en rad hälsoorsaker, bland annat osäkerheten kring zikaviruset", skrev Raonic på sin Facebooksida.

Även John Isner och Dominic Thiem har nobbat turneringen sedan tidigare.

Tennistoppen manar till lugn

Efter fredagens dubbla OS-bojkott kände sig det internationella tennisförbundets ordförande, David Haggerty, tvungen att gå ut och mana till lugn:

– Medan vi förstår och respekterar oroligheten kring zikaviruset, så har IOK (den internationella olympiska kommittén) försäkrat oss om att alla tillgängliga säkerhetsåtgärder kommer att tas till för att minska risken för idrottare, domare och åskådare, säger Haggerty enligt AFP.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset