Sport

Berg gillar samarbetet med Zlatan

Marcus Berg försöker överlista Andreas Isaksson under träningen i Båstad.
Marcus Berg försöker överlista Andreas Isaksson under träningen i Båstad.

Ett: Marcus Berg. Två: John Guidetti.Rangordningen bakom givne Zlatan Ibrahimovic är förbundskapten Erik Hamréns.– Kul att höra men det gäller för mig att prestera, säger Berg.

EM-lägret i Båstad innebär en hel del tankar för Erik Hamrén. Hur ska han få ut det mesta av truppen? Vem ska spela mittback tillsammans med Andreas Granqvist? Håller Martin Olssons ljumskar för spel i premiären mot Irland den 13 juni?

I anfallet handlar det om att hitta rätt kombination till Zlatan Ibrahimovic.

Där väljer Hamrén främst mellan John Guidetti och Marcus Berg.

Och just nu ligger Berg steget för Guidetti.

– Jag har sett det men det är inget som jag reflekterat över. Jag har spelat de sista matcherna och det har känts bra. Det gäller för mig att prestera, annars kommer en annan in och spelar, säger Berg.

"Bra plan"

Under kvalspelet har Panathinaikos-spelaren oftast varit Hamréns val. 29-åringen tycker även att samarbetet har blivit bättre ju fler matcher han har fått spela tillsammans med Ibrahimovic.

– Det har fungerat bra. Vi har en bra plan för hur vi ska göra i varje match. Gör vi det till 100 procent är vi riktigt bra. I slutet av gruppspelet och i Danmarks-matcherna var det klockrent, säger han.

Zlatan Ibrahimovic om anfallsduellen bakom honom:

– Jag tror Marcus Berg, om vi pratar hans spelkvalitet, har nått sitt 100 procent. Han vet vad han ska göra för att få ut 100 procent av sig själv, säger han.

– Jag tror inte Guidetti har hittat det än. Han ska inte slösa energin på det han inte behöver göra. Han ska använda den till sin kvalitet och till sin fördel. Han behöver få mer erfarenhet så kommet han att hitta det. Där är Marcus Berg mer klar.

"Fotboll i Guidetti"

Vem som får spela premiären mot Irland är en fråga som Ibrahimovic lämnar över till Erik Hamrén. Själv tycker han inte att det är någon större skillnad i samarbetet.

– När de spelar med mig är de ganska lika. Jag tror att det är mer fotboll i Guidetti. Berg är mer av en målskytt. Jag tycker det fungerar bra med båda, säger han.

Marcus Berg ler lite när han hör lagkaptenens beskrivning innan han fyller i med sin egen analys av situationen.

– Jag tycker att jag utvecklats i spelet också men det handlar mycket om självförtroende att våga ha boll, säger han.

– Sedan är jag en spelare som ofta spelar med en eller två touch och försöker göra det enkelt. Det är min stil. Jag är inte den som utmanar.

Förbundskapten Erik Hamrén:

– Jag tycker att det fungerar bra med båda även om jag ser Berg lite för John. Men båda fungerar bra. Marcus har varit bra i Grekland och har gjort mål, säger han.

– John har förbättrat sin fysik under våren och har kapacitet att spela 90 minuter, vilket han inte hade tidigare enligt mig.