Sport

Berg om målet: "Det var viktigt"

Marcus Berg gjorde Sveriges mål mot Tjeckien.
Marcus Berg gjorde Sveriges mål mot Tjeckien.

Han petade in sitt nionde mål i A-landslaget.Men Marcus Berg vet inte om det räcker för att få spela EM-premiären mot Irland.– Jag vet inte hur Erik tänker, sade han efter 1–1 mot Tjeckien.

Förbundskapten Erik Hamrén har ett par "öppna" platser i laget. I anfallet handlar det om att hitta rätt komplement till Zlatan Ibrahimovic, och just nu är det en kamp mellan Marcus Berg och John Guidetti.

Guidetti skapade sig ett litet försprång med prestationen borta mot Turkiet.

Hemma mot Tjeckien täppte Berg till luckan.

– Jag tycker det funkar bra med Zlatan och att jag skötte mina uppgifter som jag ska, sade Berg.

Viktigt mål

Panathinaikos-spelaren fick chansen från start mot Tjeckien – och visade målkänsla.

Redan i 14:e minuten slog han till.

Vänsterbacken Martin Olsson tog sig runt på kanten och hittade sedan Berg in i straffområdet. Där visade Panathinaikos-anfallaren kvalitet, drog till på halvvolley och fick in 1–0-målet i målvakten Tomas Vacliks bortre hörn.

En fullträff som innebär att 29-åringen har gjort nio mål på 37 matcher med A-landslaget.

– Det var viktigt, så klart. Det räcker inte att bara komma till chanser utan det är viktigt att göra mål. Ibland sitter de och ibland inte, och det är klart att man har en bättre känsla när de sitter, sade Berg och konstaterade att han är långt ifrån garanterad en plats i startelvan i EM-premiären mot Irland den 13 juni.

– Säker är jag inte. Jag är nöjd med de prestationer som jag har gjort. Sedan har jag höga krav och begär mer av vissa matcher, men de uppgifter som jag har haft har jag klarat av bra.

Guidetti mållös

John Guidetti då?

Anfallaren, som skapade flera chanser borta mot Turkiet och var nära att sätta sitt första mål med en cykelspark, började på bänken och byttes in till den andra halvleken. I samma veva lämnade Berg planen.

För Guidetti blev kvällen på Friends Arena dock inte lika lyckosam.

Celta Vigo-anfallaren, som gjorde sin sjunde A-landskamp, slet, jobbade över större ytor än Berg men hade svårt att komma till några vassa chanser och lämnade planen mållös.

– Jag har ingen tid att tycka synd om mig själv för det här, sade han.

– Jag vill göra det där första målet i landslaget. Jag springer runt och väntar på läget, men det kanske kommer. . .