Sport

Bertram Allen årets GP-vinnare

Irländaren Bertram Allen – där har ni ryttaren som dominerade hoppningarna i den internationella hästshowen.Världsstjärnan vann inte bara GP-hoppningen, han var även meetingbäst.

20-åringen visade den svenska publiken vad han går för redan på lördagskvällen när han och Quiet Easy red hem 1,50-hoppningen och en bil i förstapris.

Allen och Quiet Easy var lika pigga mindre än ett dygn senare.

Ekipaget var snabbast – och felfria – i omhoppningen i Sweden Grand prix. Och av bara farten vann även Allen priset som tävlingarnas mest framgångsrika ryttare.

Det gav två bilar till.

Tyskan Meredith Michaels-Beerbaum kom tvåa och norrmannen Geir Gulliksen trea. Tre svenskar nådde omhoppningen, men Charlotte Mordasini, Malin Baryard Johnsson och Johan Lundh rev alla.

Peder Fredricson fick inte chansen att försvara sin GP-titel från förra året. Han tog inga risker med All In, som i fredags drabbades av en lättare korsförlamning, och kom inte till start.

I dagens inledande 1,40-hoppning tog Angelie von Essen meetingets andra seger. På West Falica var hon en halv sekund snabbare än Baryard Johnsson på Cassius Clay.

Den engelske veteranen John Whitaker har i år visat att takterna fortfarande sitter i. 60-åringen var snabbast i lördagskvällens sena klass (1,40) men det är tvära kast i den här branschen.

I morse höll det på att sluta riktigt illa. Hingsten Castlefield brakade rätt in i den sista oxern, Whitaker slängdes av, men både britt och häst lämnade banan på egna ben.