Sport

Besviken Bjerendal går ändå för guld

Christine Bjerendal tittar på måltavlan under OS i Rio de Janeiro på arenan Sambódromo under invigningsdagen.
Christine Bjerendal tittar på måltavlan under OS i Rio de Janeiro på arenan Sambódromo under invigningsdagen.

Bågskytten Christine Bjerendal var besviken, irriterad och 47:a efter rankningsomgången i OS.Men hon har inte lagt gulddrömmarna åt sidan för det.– Det är jättesvårt att säga att jag ska ta det, men det är ju det man siktar mot, säger hon.

Bågskyttet under OS avgörs på den betongtunga Sambódromo i Rio de Janeiro, där de olika sambaskolorna under den årliga karnevalen tävlar om att bli "A Campeã do Carnaval". Kanske lite ironiskt, eftersom det i bågskytte gäller att svänga så lite som möjligt.

Ändå gjorde det just det för Christine Bjerendal från Kungsbacka som var första svensk ut bland de individuella idrottarna, ett par timmar före den officiella invigningen.

Bjerendal sköt 611 poäng av 720 möjliga och slutade på 47:e plats av de 64 deltagarna.

Möter colombianska

– Det här var tråkigt, jättetråkiga poäng. Det var tufft med vinden i början, det blåste lite åt alla håll och kanter och fegar man lite då som jag gjorde så är det svårt.

– Lite besviken är man ju att man inte lyckas. Det är ju nu man ska lyckas. Jag har skjutit jättebra hela säsongen, det är den bästa säsongen på länge så det är tråkigt att man gör det just nu. Men samtidigt så har jag med mig mycket och vet vad jag ska göra inför matchskyttet.

I matchskyttet, som avgörs på måndag och där deltagarna möts två och två i direkta utslagsmatcher, ställs svenskan först mot colombianskan Ana Maria Rendon som ligger 50 platser framför Bjerendal på världsrankningen (27 mot 77).

– Min tanke är lite att alla måste ut för att jag ska vinna, så det spelar inte någon roll vem det är.

Ska våga mer

– Jag brukar skjuta från underläge och jobba mig uppåt.

Sydkoreanskan Choi Mi-Sun var bäst i kvalet med 669 poäng.

Över helgen ska Christine Bjerendal öva på att våga.

– Jag ska ha lite mer jävlar anamma och gå in lite tajtare och känna att jag bara får iväg skotten, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset