Sport Sport-topp

Besviken Mårts tar VM-sats i Moskva

Förbundskaptenen Pär Mårts hoppas på bättre spel än senast när Tre Kronor
Förbundskaptenen Pär Mårts hoppas på bättre spel än senast när Tre Kronor

Tre Kronor går in i Channel One Cup med en turneringsseger i ryggen.Förbundskaptenen Pär Mårts åker till Moskva med besvikelse som motivation. Han vill se en mycket bättre insats än senast.

I början av november vann Tre Kronor Karjala-turneringen för andra året i följd, men Pär Mårts var besviken när han lämnade Finland.

Förbundskaptenen tyckte inte att prestationerna backade upp resultaten. Sverige skänkte bort pucken för lättvindigt och gav motståndarna för mycket tid.

– Spelar man inte tillräckligt bra vinner man inte tillräckligt ofta. Många vill väldigt mycket. Det är bra att hjärtat slår men hjärnan måste kanske vara lite kallare, säger han.

TT: Är det något som oroar inför VM?

– Nej, vi har ju klarat av det förut.

Mårts vill bygga VM-laget på en grund av spelare från Europa och tror trots viss frånvaro att han har en hel del mästerskapsspelare i truppen till Channel One Cup.

– Det kan ju vara 23 stycken... Det är därför många är tillbaka, för att de ska få en chans till att visa att "det här klarar jag av". Splittrar vi upp det för mycket så har vi ingen ram (att hålla oss inom) när vi kommer till VM, säger Mårts.

I truppen saknas bland andra forwardsveteranerna Jimmie Ericsson, Skellefteå, och Joel Lundqvist, Frölunda, vilka har tackat nej den här gången.

Sverige inleder turneringen mot hemmanationen Ryssland den 17 december. Övriga lag är Tjeckien och Finland.