Nöje Musik Metro Music

Betalningsstrul på Bråvalla-festivalen

All betalning på festivalområdet sker med hjälp av ett påladdningsbart armband.
All betalning på festivalområdet sker med hjälp av ett påladdningsbart armband.

Bråvalla-festivalen är i full gång, men precis som i fjol är flera besökare missnöjda med betalningssystemet. – Det är säkert smidigt för dem, men det är osmidigt för oss som är här, säger besökaren Kajsa Nilsson.

På festivalen kan man varken betala med kort eller kontanter, i stället laddar man på sitt festivalarmband med pengar som man sedan kan använda för att handla på området.

Enligt hemsidan resulterar det i att "köerna blir kortare och du har full koll på alla dina köp" – men många besökare upplever snarare att det ställer till bekymmer.

Kritiserar systemet

Kajsa Nilsson står i en av de långa köerna för att ladda på sitt armband. Hon är besviken på systemet och menar att problemet inte är någonting nytt.

– Förra året var det samma sak. Man fick stå jättelänge i kö, säger hon till TT och fortsätter:

– Jag förstår att de inte vill ta kontanter, men jag tycker att man borde kunna betala med kort. Eller att de fixar bättre internet här inne på området så att det går lättare att ladda via hemsidan.

Väljer samma kö

Niklas Westergren, marknadschef på arrangören FKP Scorpio, beklagar strulet men säger att allt har rullat på smidigt på torsdagen. Enligt honom finns det många betalstationer där det inte råder någon kö.

– Du vet hur människan funkar, om man ser att det står folk och väntar, ja då ställer man sig också där. Man tittar inte runt, det är samma sak med toaletterna har vi märkt, säger han till TT.

Han håller inte med om att systemet bara gynnar arrangörerna.

– Vi gör det här för besökarnas skull. När allt flyter på så går det nästan tre gånger så fort som att handla med kort, säger han.

Det är med betalningssystemet som med allt nytt – det tar lite tid att vänja sig, tror Westergren.

Izabelle Nordfjell/TT
Kajsa Nilsson är en av många som köar för att kunna sätta in pengar på sitt betalningsarmband på Bråvalla. "Det var samma sak förra året. Man fick stå jättelänge i kö", säger hon till TT.