Nyheter Sverige

Beundrarmejl kan stoppa rättegång

Rättegången i en omfattande skatte- och bedrägerihärva riskerar att behöva göras av efter ett beundrarmejl. Arkivbild
Rättegången i en omfattande skatte- och bedrägerihärva riskerar att behöva göras av efter ett beundrarmejl. Arkivbild

Rättegången i en omfattande skatte- och bedrägerihärva i bageribranschen riskerar att få göras om. Anledningen är att en av nämndemännen under rättegången skickat ett beundrarmejl till en utredare i fallet.

"Hej, vill bara tala om att du gjort ett imponerande jobb när det gäller bagerihärvan. Jag är full av beundran", skriver nämndemannen i mejlet.

Göteborgs tingsrätt informerades om mejlet i måndags, uppger Skaraborgs Allehanda. Rätten beslutade då att anse nämndemannen som jävig och personen fick inte längre delta i målet. Trots det ansåg man att rättegången kunde fortsätta, bland annat med hänvisning till att de kvarvarande ledamöterna uppgett att det inte förekommit några diskussioner eller överläggningar om målet.

Advokat Jan Andersson, som företräder den huvudmisstänkte i härvan, säger till gp.se att han med största sannolikhet kommer att överklaga tingsrättens beslut och kräva att rättegången görs om.

– Att nämndemännen under en och en halv månads rättegång inte skulle ha snackat om målet, ens under någon kafferast. Det höjer jag på ögonen för, säger Jan Andersson, till tidningen.