Nyheter Sverige Sverige-topp

Beväpnads flyktbil känd av polisen

Flera skolor i Kungälv höll inne sina elever efter larm om att en beväpnad man setts till i Kungälvs centrum. Arkivbild.
Flera skolor i Kungälv höll inne sina elever efter larm om att en beväpnad man setts till i Kungälvs centrum. Arkivbild.

Den beväpnade man som jagade en annan person på ett skolområde i Kungälv kan enligt polisen kopplas till en "kriminell uppgörelse". Polisen söker nu den svarta Audi som mannen uppges ha lämnat platsen i.

– Bilens registreringsnummer är känt av oss sedan tidigare, säger Tommy Nyman, informatör vid polisen region Väst.

TT: Kan händelsen kopplas till handgranatsdådet i Biskopsgården natten mot måndagen?

– Inte direkt till det, men nåt åt det hållet.

TT: Vet man vem som äger bilen?

– Det är inte helt lätt att vara säker på det i de här kretsarna. Men man kan säga att vi har bra uppgifter att arbeta vidare med.

Det var under tisdagseftermiddagen som flera skolor i området larmade polisen sedan en beväpnad man setts i området.

– Ingångsvärdet var att en man jagats av en annan man inne på skolområdet. Det ska inte ha varit elever. Männen försvinner sedan, en av dem i bil, säger Tommy Nyman.

Eleverna fick stanna inomhus men kunde släppas ut strax efter klockan tre. Hotet bedömdes inte ha varit riktat mot skola, lärare eller elever. Polis finns kvar i området för eftersök av de inblandade männen och för trygghetsskapande åtgärder. En anmälan om grovt olaga hot är upprättad, även om det inte finns någon målsägande eller misstänkt.