Nöje TV

Bianca Ingrosso: Jag har scenskräck

Efter två månaders intensiv övning varje dag känner de varandra väl, Bianca Ingrosso och hennes danspartner Alexander Svanberg.
Efter två månaders intensiv övning varje dag känner de varandra väl, Bianca Ingrosso och hennes danspartner Alexander Svanberg.

Bianca Ingrosso är en av domarnas favoriter i "Let's dance". Trots att hon föddes in i en familj av artister är hennes drivkraft inte att stå i rampljuset. – Jag har scenskräck, säger hon.

Med sin danspartner Alexander Svanberg sveper Bianca Ingrosso över dansgolvet i en american smooth, en mjukare form av slowfox. De övar inför fredagens omgång av "Let's dance", och får mellan avbrotten råd från koreografen.

Under två månader har paret tränat intensivt, mellan fyra och åtta timmar varje dag, och de har stora förhoppningar inför tävlingen.

– Jag hoppas lära mig så mycket dans som möjligt – och vinna! säger Bianca Ingrosso till TT.

Dansade som barn

Hon är ingen novis på dansgolvet utan började i dansskola redan som treåring och fortsatte i den tills hon var i tioårsåldern.

– I dansskola gick jag mest för skoj skull. Sedan dess har jag bara dansat i samband med fest, säger Bianca Ingrosso, som kommer från en kändistät familj där många jobbar inom musik- och nöjesbranschen.

Hennes bror Benjamin vann "Let's dance" och hennes mor Pernilla Wahlgren kom på femte plats. Även hennes morbror Niclas Wahlgren har ställt upp i tävlingen.

Men Bianca Ingrosso säger att det inte var familjen som fick henne att vilja ägna sig åt dans, sång och musik.

– Hade jag vuxit upp i en annan familj hade jag också velat hålla på med detta, säger hon.

Med en egen blogg och sitt deltagande i både sång- och danstävlingar skulle man kunna tro att Bianca Ingrosso känner sig väl hemma på scenen.

– Men jag har alltid haft scenskräck. Att vara i rampljuset är inte viktigt för mig. Musik är definitivt min framtidsdröm, men jag tror att jag vill jobba bakom scenen.

Starka släktband

Bianca Ingrosso beskriver sig som ett typiskt mellanbarn; diplomatisk, medlande och mån om att alla ska vara sams. Samtidigt som hon är trött på att förknippas med sin släkt och är mån om att ses som individ, inte någons syster eller dotter, uttrycker hon en stark och självklar kärlek till familjen.

Sina dansnummer i tävlingen tillägnar hon sina bröder.

– De betyder mest av allt för mig och vi har ett extremt starkt band mellan oss. Självklart vill jag tillägna dem en dans.

Hur tror du att ditt liv ser ut om tio år?

– Då har jag två eller tre barn, reser mycket och är gift.

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.

Henrik Montgomery/TT
"Jag ser fram emot att göra en cha cha", säger Bianca Ingrosso, en av domarnas favoriter i tävlingen "Let's dance".
Henrik Montgomery/TT
Bianca Ingrosso tvekade inför att framträda inför den elfte säsongen av TV4:s "Let's dance". Nu vill hon vinna tävlingen.
Henrik Montgomery/TT
Bianca Ingrosso säger att hon till viss del har lärt sig att bli mer hårdhudad efter elaka kommentarer på sin blogg. "Nu vet jag att det handlar mycket om avundsjuka", säger hon.
Henrik Montgomery/TT
Dansant par. Bianca Ingrosso gick i dansskola som barn. Alexander Svanberg har dansat i 20 år.