Nöje TV

Bianca och Elisa möts i finalen

"Absolutely amazing", sade jurymedlemmen Cecila Lazar efter den moderna dans som Bianca Ingrosso tillägnade sin mamma. Arkivbild.
"Absolutely amazing", sade jurymedlemmen Cecila Lazar efter den moderna dans som Bianca Ingrosso tillägnade sin mamma. Arkivbild.

Bianca Ingrosso och Elisa Lindström är klara för årets "Let's dance"-final i TV4. För Thomas Wassberg gick det dock inte hela vägen. – Det hade varit kul att gå till final, sade han efter att ha röstats ut i fredagens semifinal.

För första gången någonsin blir det en tjejfinal i "Let's dance". Elisa Lindström och Bianca Ingrosso har fått höga poäng genom hela säsongen, men tittarfavoriten Thomas Wassberg har gett dem en rejäl match om rösterna. Men i dag tog det stopp för den före detta längdskidåkaren.

– Det blir kul att se två tjejer kämpa om vinsten, sade Wassberg i programmet efter att ha tvingats lämna tävlingen.

Respekt för Wassberg

– Vi har aldrig haft två som dansar i så skithögnivå som går till finalen, sade Tony Irving i eftersnacksprogrammet "After dance".

Han var tydlig med att han inte ville se Wassberg i finalen, men berättade också att han har stor respekt för honom.

– Han gick in i det här programmet med två vänsterfötter och i kväll dansade han en relativt bra quickstep, han har lärt att föra och följa i tio danser i tio veckor, sade han i programmet.

Dubbla nummer

Under kvällen fick tittarna se semifinalisterna tävla med två nummer var. Juryn utmanade dem dels att ta revansch i en dans de redan har testat på – och dels i en för dem helt ny genre.

– Vi kände att vi ville ta dem lite utanför sin comfort zone, så nu ska de få testa på hiphop, disco och modern dans, sade jurymedlemmen Ann Wilson i programmet.

Redan efter första numret kom jurytrion upp på fötter för att hylla Elisa Lindström och hennes hiphop-nummer med stående ovationer – och högsta poäng.

"Glädjen var jättebra"

Thomas Wassberg fick ta sig an genren disco och bjöd på ett nummer som juryn kallade "unikt men energilöst".

– Det tekniska saknade jag, men glädjen var jättebra, sade Tony Irving i sin bedömning.

I sin moderna dans valde Bianca Ingrosso att hylla sin mamma Pernilla Wahlgren genom att gestalta moderns liv i numret. Så väl juryn som mamman och Bianca själv blev uppenbart rörda av numret.

Slutade med revansch

När det var dags för revanschlåtarna fick Elisa ge sig på tangon igen, Thomas fick ett nytt försök med en quickstep och Bianca fick åter ta sig an samban.

Thomas fick bara ihop elva poäng med sin quickstep tidigare i säsongen – då Tony sade att han ville gå hem och gråta. Den här gången gick det desto bättre. Med arton poäng var revanschen ett faktum, även om det till slut var han som fick lämna tävlingen.

Finalen av "Let's dance" visas fredagen den 20 maj i TV4.

Christine Olsson/TT
Thomas Wassberg och Malin Watson fick lämna "Let's dance" efter fredagens semifinal. Arkivbild.
Maja Suslin/TT
"Vi är lättade och glada", sade Elisa Lindström i eftersnacksprogrammet, där hon också avslöjade att hon och dansaren Yvo Eussen har planerat sitt finalnummer sedan de först gjorde entré i programmet.