Nöje

Bidragen vässas till Andra chansen

Med nya scenkläder repeterar Albin & Mattias bidraget "Rik" inför Andra chansen i Halmstad.
Med nya scenkläder repeterar Albin & Mattias bidraget "Rik" inför Andra chansen i Halmstad.

Andra chansen. Sista chansen. Kalla den vad du vill – på lördag ges absolut sista möjligheten att kvalificera sig till årets final i Melodifestivalen. Nu gör artisterna allt de kan för att vässa sig själva och framträdandena.

Några jätteöverraskningar är det inte tal om. Mycket är sig likt jämfört med artisternas nummer i deltävlingarna. Men lite har det minsann filats på inför lördagens tävling.

Den svarta rosen som Isa dramatiskt kastade på scenen i Malmö var borta under torsdagsrepet i Halmstad arena. Dessutom får vi se betydligt fler närbilder på Isa när hon framför "I will wait" den här gången.

– Efter deltävlingen tittade jag på numret som om jag satt i en tv-soffa och såg det för första gången. Då kände jag att jag vill ha mer närhet till mig själv, det var nog lite för många bilder långt ifrån, säger Isa Tengblad.

Från svart till vitt

Albin & Mattias satsar på en helt ny outfit till låten "Rik". Eller det handlar mest om färgen – från svart till vitt.

– Det var Albins idé. Vi tycker att det var skitsnyggt med det svarta, men eftersom vårt nummer är ganska mörkt tänker vi att det kan poppa ut lite med vita kläder. När vi kollade på repet kändes det klockrent att byta, säger Mattias Andréasson.

Nya kläder hänger också i Molly Pettersson Hammars loge. Hon byter från vit till röd klänning när hon sjunger souldängan "Hunger".

För Samir Badran handlar det också om att ta hand om sig själv för att prestera bra i Melodifestivalen. Gympassen har han länge sysslat med och alla som sett "Bada nakna" framföras vet att det gett honom magrutor. Men sedan nyår bestämde han sig för att ändra sin livsstil en aning.

– Jag var i Los Angeles och Las Vegas före nyår och festade sönder brutalt i två veckor. Sedan var det bland annat juldagen med en sjuk fest. Därefter bestämde jag mig för att koncentrera mig på Melodifestivalen och vände liksom på allt. Jag har knappt träffat vänner, tjejer och familjen utan bara fokuserat på att göra show, säger Samir Badran till TT

Vill ha konfetti

Samir & Viktor önskar sig massa konfetti på lördag. Men vid pressträffen före duons rep hade önskemålet inte uppfyllts.

– Jag vill att vi ska dunka in brutal konfetti i sista refrängen. Det ska bli en riktig bomb-bomb med konfetti över hela grejen. Då blir det en vinnarfeeling även om vi inte går vidare, säger Samir Badran.

Men det är inte bara framträdandena som får nya uttryck. I år skruvar SVT till Andra chansen för att göra tävlingen – med redan kända låtar – ännu mer spännande. Målet är att ingen ska vilja lämna tv-soffan på lördag.

Det handlar om att avslöja vinnarna och finalens startordning på ett nytt sätt. Och att bjuda på ännu mer känslor.

– Det här tillför spänning och dramatik. Det blir så påtagligt eftersom alla satsar på att vara i finalen nästa vecka. Det handlar om att vinna eller försvinna, säger exekutive producenten Christer Björkman.

Marcus Ericsson/TT
Samir & Viktor önskar sig konfetti på lördag. Men före torsdagsrepet var inte önskemålet uppfyllt.
Marcus Ericsson/TT
När Isa framför bidraget "I will wait" i Melodifestivalen på lördag blir det mer närbilder än i deltävlingen i Malmö.
Marcus Ericsson/TT
Boris René repeterar bidraget "Put your love on me" inför Andra chansen på lördag.

Läs också