Nyheter Sverige

Bildelar flög tjugo meter i luften

Polisen har spärrat av ett område i Alingsås där någonting under en bil exploderade vid femtiden på morgonen. Arkivbild.
Polisen har spärrat av ett område i Alingsås där någonting under en bil exploderade vid femtiden på morgonen. Arkivbild.

När bilen exploderade flög delar iväg tjugo meter i luften. Ingen kom dock till skada vid smällen, som inträffade nära en skola i Alingsås vid femtiden på torsdagsmorgonen.

Enligt polisens bombgrupp var det en mindre sprängladdning, möjligtvis en handgranat, som detonerade under bilen. Exakt svar kommer först när NFC (Nationellt forensiskt centrum) har hunnit studera fynden som gjorts på parkeringsplatsen.

– Teknikerna är fortfarande lite osäkra på vad som använts, men det mesta tyder på en mindre handgranat, säger Thomas Fuxborg, presstalesman hos polisen.

– Det har smällt rejält, hur som helst.

Händelsen rubricerades tills vidare som allmänfarlig ödeläggelse, men varför just den aktuella bilen sprängdes är oklart. Enligt mannen som äger bilen hade den, okörbar, stått på samma plats i flera månader och någon hotbild mot sig själv känner bilägaren inte till.

– Men vi har ändå upprättat en anmälan om grovt olaga hot, eftersom vi inte ännu kan utesluta att det var ett brott riktat mot honom, säger Fuxborg.

Ett relativt stort område runt den förstörda bilen spärrades av efter explosionen. Skolan, som ligger i anslutning till parkeringsplatsen, påverkades dock inte.