Nyheter Sverige

Bilevicius på ny linje i överklagan

Lisa Holm mördades i ett sidoutrymme till ladan till vänster, strax intill kaféet där hon jobbade. Arkivbild.
Lisa Holm mördades i ett sidoutrymme till ladan till vänster, strax intill kaféet där hon jobbade. Arkivbild.

Den livstidsdömde Nerijus Bilevicius kan komma med nya uppgifter om mordet på Lisa Holm i sin överklagan till HD. De handlar om att han kommit i kontakt med flickan efter hennes död, erfar P4 Skaraborg.

Nerijus Bilevicius bytte advokat efter den fällande domen i Göta hovrätt. Hans nya försvarare, Björn Hurtig, sade tidigt att han behöver extra tid. Sista dagen för en formell överklagan till Högsta domstolen är på måndag, men Hurtig kommer sannolikt att få några veckor till för att utveckla sin klients talan.

Bilevicius nekar till att ha mördat 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle i juni. Men flickans kropp hittades i en arbetsbod som han hade tillgång till, och hans dna fanns många ställen på hennes kläder. Dna-spåren har en central roll som bevis, även enligt Björn Hurtig.

– Det finns en hypotes i målet att dna:t kommit dit när man hängt flickan. Men vad är det som säger att dna:t inte kommit dit när man plockat ner en flicka, forslat undan en flicka. Dna kan avsättas genom att man försöker skydda någon annan som begått ett brott, säger Björn Hurtig till P4 Skaraborg.

Det öppnar för att Bilevicius kan tänkas medge att han gömt flickans döda kropp. Men advokaten vill inte gå vidare i resonemanget innan det utförliga överklagandet lämnas in.

Läs också