Nöje Film

Biograf ordnar "Star wars"-maraton

Daisey Ridley och John Boyega i kommande "The force awakens".
Daisey Ridley och John Boyega i kommande "The force awakens".

En biograf i Austin i Texas har bestämt sig för att ta "Star wars"-hysterin till nya, galaktiska höjder, skriver The Guardian.

Klockan fyra på morgonen den 17 december, samma dag som den nya filmen "The force awakens" har USA-premiär, börjar en maratonföreställning där sju lyckligt utvalda besökare ska se samtliga sex tidigare delar i det stora rymdeposet i ett enda svep.

Filmerna visas i den ordning de utspelar sig – från "Det mörka hotet" (1999), "Klonerna anfaller" (2002), "Mörkrets hämnd" (2005) till den ursprungliga trilogin "Stjärnornas krig" (1977), "Rymdimperiet slår tillbaka" (1981) och "Jedins återkomst" (1983) – innan det hela når sin kulmen med premiärvisningen av "The force awakens". Den sistnämnda visas sedan på repeat tills bara en tapper tävlande återstår.

Mat, dryck och toalettpauser är tillåtna under visningen, men den som somnar, sms:ar eller pratar under föreställningarna diskas. För vinnaren väntar ett filmpass som är giltigt i sju år, diverse "Star wars"-prylar – och "intergalaktisk odödlighet".