Sport Sport-topp

Bitande kritik mot Zlatan och PSG

Zlatan Ibrahimovic har aldrig nått längre än semifinal i Champions League. I år tog det stopp i kvartsfinalen mot Manchester City.
Zlatan Ibrahimovic har aldrig nått längre än semifinal i Champions League. I år tog det stopp i kvartsfinalen mot Manchester City.

Sättet som Paris SG åkte ur Champions League på var inte i linje med klubbens förmåga eller ambitioner.Zlatan Ibrahimovic får besk kritik och tidningen L'Equipe tror att PSG:s vilja att erbjuda svensken nytt kontrakt svalnat betänkligt.

Franska medier går inte oväntat hårt åt PSG efter 0–1-förlusten i kvartsfinalreturen mot Manchester City och uttåget (totalt 2–3) ur Champions League.

Ibrahimovic får skarp kritik.

"Zlatan har aldrig presterat speciellt bra i matcher på den här nivån. Stora matcher visar vilka spelare som är fantastiska och vilka som är bedragare. Ni säger att han aldrig varit så bra som den här säsongen? Det syntes inte i går och det finns andra spelare som aldrig är så bra som när deras avtal är på väg att gå ut. Resan till Manchester var deras svansång", skriver L'Equipe enligt Expressen.

Sporttidningen konstaterar att Ibrahimovic troligen gjort sitt i klubben.

"Hans syre tar slut när spelet gäller de höga nivåerna i Europa, det visade kvällens insats. Efter i går borde tanken på att förlänga hans kontrakt gått upp i rök".

Storstädning väntar?

Le Parisien drar slutsatsen att de undermåliga insatserna i kvartsfinalen visat att laget helt enkelt inte är tillräckligt bra för att utmana om titeln i Champions League – och att åtskilliga spelare borde fasas ut.

"Om man bortser från Thiago Silva så representerar den här generationen på andra sidan 30 inte klubbens framtid och resan till Manchester var deras svansång", skriver Le Parisien.

Även icke-franska medier ger PSG och Ibrahimovic kängor.

"En fantastisk prestation av Manchester City att nå semifinalen i Champions League. Men vad det gäller PSG, så mycket pengar spenderade och så pass dåliga", skriver BBC:s fotbollschef Phil McNulty på Twitter.

"Zlatan är verkligen symbolen för PSG. Så dyr, så glamourös men radar bara upp enkla titlar. Han är uppenbarligen en mycket fin spelare, men har aldrig varit så bra som hans mun eller hans orimligt uppblåsta image gör gällande", skriver ESPN:s Miguel Delaney på Twitter.

"Får se vad som händer"

Ibrahimovic har den senaste tiden kopplats samman med en rad toppklubbar i engelska Premier League, men frågan är hur hans och PSG:s insats på tisdagskvällen påverkar synen på honom.

The Sun tycker att Ibrahimovic visat vad han kan och spekulerar i en flytt till Manchester United. "Han har visserligen rykte om sig att vara lite av en diva. Men då han kuskat Europa runt hela karriären, så skulle han stå ut ett par år", skriver tidningen.

Själv säger han:

– Det är en månad kvar, sedan ser jag fram emot EM. Att få uppleva EM, och kanske OS. Vi får se vad som händer.