Sport

Bjarnason: Underskatta inte oss

Elmar Bjarnason.
Elmar Bjarnason.

Elmar Bjarnasons budskap är tydligt, kort – och först och främst riktat till England.– Om man underskattar oss är det ett misstag, säger Islands mittfältare inför åttondelsfinalen.

Efter flera korta och vänliga svar var det en fråga som fick i gång Elmar Bjarnason lite extra. Tonen var fortfarande tillmötesgående och meningarna välformulerade, men svaret till den brittiske journalisten – som undrade om Englands fans var fel ute om de underskattade Island – blev mittfältarens längsta under presskonferensen i Annecy.

– Jag tycker vi har visat att vi inte ska vara underskattade, säger Bjarnason.

– Vi fick oavgjort mot Portugal, vi har slagit Nederländerna två gånger och vi har vunnit mot Turkiet och Tjeckien... Vi är den minsta nationen här och det är klart att det är vad de andra nationerna kommer att fokusera på, men vi har visat att vi kan vinna mot vilket lag som helst. Jag tycker inte att något lag borde underskatta oss.

Bjarnason var även inne på att det inte finns någon mättnad i truppen.

Spelarna och ledarna vill nå längre än åttondelsfinal.

– Vi vunnit mor bra nationer tidigare och har vi bara fokus på oss själva har vi nog en bra chans. Vi är fortfarande hungriga och vi vill ha ett bra resultat. Vi går 100 procent för seger, säger han.

Åttondelsfinalen mellan Island och England spelas på måndag på Allianz Riviera i Nice.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset