Hälsa

Bjud på grön buffé till valborgsfesten

En läcker vegetarisk buffé med de första primörerna som får samsas med lite rödlök och frysta bär från förra säsongen.

Michael Krantz
Bakad rödlök, sockrade frysta bär med italiensk maräng, krämig vitkålssallad, potatissallad med rädisor och riven pepparrot, rostad majssalsa, lättbakad sparris och morötter, sallad med fetaost och spenat, nötbröd och nöthummus. Övriga recept hittar du på Kokaihop.se.

Kikärts- och nötröra
1 burk, 400 g avrunna kikärtor
1 dl hasselnötter
1 dl färskost
2 msk olja
1 knippe bladpersilja
salt & peppar
Gör så här: Spola av kikärtorna i ett durkslag. Mixa samman.
Rostad majssalsa
1 burk, 340 g avrunnen majs
2 dl finriven parmesan
1 dl creme fraiche
1 knippe koriander
1 chili, t. ex. spansk peppar
salt och peppar
Gör så här: Rosta majsen i en skvätt olja i en het panna. Hacka ner chili, koriander. Blanda samman med crème fraiche, parmesan, majs, salt och peppar. 
Färsk vitkålsallad
1 litet färskt vitkålshuvud
1 salladslök
2 dl riven västerbottenost
1 knippe bladpersilja
1 msk olja
salt & peppar
Gör så här: Skiva ner vitkål, salladslök och bladpersilja. Blanda samman med ost, olja, salt & peppar.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset