Sport

"Blåvitt" har fortsatt toppkänning

IFK Göteborgs Jakob Ankersen jublar efter sitt 1–0-mål.
IFK Göteborgs Jakob Ankersen jublar efter sitt 1–0-mål.

Efter tre mållösa matcher fick Gustav Engvall göra sitt andra allsvenska mål för säsongen.Nu får IFK Göteborg ta semester med toppkänning.– Viktigast var att ta tre poäng så att vi är med i toppen, säger anfallaren efter 3–1 mot Helsingborg.

IFK Göteborgs Gustav Engvall har väntat på sitt andra allsvenska mål för säsongen. I den 64:e minuten borta mot Helsingborg kom det. Anfallaren tog några steg inåt i banan och ett par meter utanför straffområdet dundrade anfallaren in 2–0 till "Blåvitt".

– Det är alltid skönt att göra mål, speciellt när det är en så tajt match och vi behöver tre poäng, säger 20-åringen.

"Ingen stor grej"

När Göteborg jagade kvittering hemma mot IFK Norrköping den 19 maj (slutade 1–1) blev Engvall utbytt och fick när han visade besvikelse en utskällning av tränaren Jörgen Lennartsson.

– Det löste vi dagen efter, så det var ingen stor grej på det sättet. Det var något som behövdes göra när vi gjorde en sak som vi inte ska göra, säger Lennartsson.

Engvalls fullträff mot Helsingborg blev ett segermål – även om inhopparen Patrik Karlsson Lagermyr satte 3–1 på tilläggstid efter att Mikael Dahlberg reducerat i den 78:e minuten.

– Han gjorde en bra match i dag, jobbade hårt. Var inblandad i ett antal målsituationer och fick göra mål. Skönt och viktigt för Gustav så klart och bra för hans självförtroende, säger Lennartsson.

Segern gör att "Blåvitt" är sex poäng efter serieledaren Malmö FF när allsvenskan nu tar EM-uppehåll efter tolv omgångar. Avståndet kunde ha varit mindre med tanke på att MFF fick en skrivbordsseger (3–0) efter skandalen med knallskottet på Gamla Ullevi i slutet av april.

– Vi kanske inte skulle ha haft tre poäng där (stod 0–0 när matchen bröts), men ett till där så... Sedan är det några matcher där vi släppt in några för enkla mål och varit ineffektiva framåt. Det kan vara bättre, men samtidigt är vi med, säger Gustav Engvall.

Helsingborg på 15 poäng

Helsingborg står på 15 poäng efter tolv omgångar.

– Det hade varit skönt att gå in i det här "breaket" med en vinst eller ett kryss, det är trots allt ett topplag vi möter hemma. Vi har haft bättre lycka mot de andra topplagen vi har mött. Jag tycker att vi gör en bra första halvlek, men vi sover litegrand vid deras mål, säger managern Henrik Larsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset