Sport

"Blåvitt" vill döda Europaspöket

Får IFK Göteborg jubla i play off-matchen till Europa League mot Karabach? Arkivbild.
Får IFK Göteborg jubla i play off-matchen till Europa League mot Karabach? Arkivbild.

19 år av besvikelser.IFK Göteborg måste besegra sin egen historia för att nå gruppspelet i Europa League-fotbollen."Vi är medvetna om vad det här betyder", säger lagkapten Mattias Bjärsmyr.

Det har gått 19 långa år sedan IFK Göteborg mötte Bayern München, Paris Saint-Germain och Besiktas i Champions Leagues gruppspel 1997. Där tog det stopp och storklubben har inte nått ett enda gruppspel sedan dess.

Nu står de redo att möta Karabach FK i playoff. Vinner Göteborg så är de framme i gruppspel av Europa League. Det är med andra ord en jättematch som väntar på Gamla Ullevi på torsdagen.

"Vi är medvetna om vad det här betyder. För oss spelare, för klubben och för våra supportrar. Jag hoppas verkligen att det blir riktigt mycket folk, det är viktigt och vi behöver stödet", säger lagkapten Mattias Bjärsmyr till IFK Göteborgs hemsida.

Blåvitt är det sista svenska laget i Europaspelet och om de ska gå vidare gäller det att de är piggare än i förra kvalomgången. Då var man nära ett fiasko mot finska HJK Helsingfors och klarade sig precis vidare genom en seger på bortaplan.

"Vi måste upp på samma nivå som borta mot Piast Gliwice och HJK Helsingfors. Jag är dessutom övertygad om att vi lärde oss mycket av hemmamötet med HJK", säger Bjärsmyr.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset