Sport

Blåvitts målskytt sågar egna laget

IFK Göteborgs Mattias Bjärsmyr och Haitam Aleesami gratulerar Emil Salomonsson, till höger, efter hans straffmål som betydde 1–1 mot Kalmar FF på Gamla Ullevi.
IFK Göteborgs Mattias Bjärsmyr och Haitam Aleesami gratulerar Emil Salomonsson, till höger, efter hans straffmål som betydde 1–1 mot Kalmar FF på Gamla Ullevi.

Trots spel med en man mer i nästan en halvlek fick IFK Göteborg bara 1–1 i hemmamatchen mot Kalmar.– Det är en för dålig prestation, säger Emil Salomonsson, som gjorde Göteborgs mål på straff.

Emil Salomonssons straffmål kom i 52:a minuten. Då hade inhopparen Mikael Boman gått omkull i en duell med Kalmars mittback Marko Biskupovic, som också fick sin andra varning i matchen.

Efter det kom Göteborg att dominera spelet. Men trots en hel del chanser lyckades hemmalaget inte göra något segermål på Gamla Ullevi.

Mål efter hörna

Kalmars tidiga ledningsmål av Tobias Eriksson efter en hörna i sjunde minuten räckte till en poäng för Smålandslaget.

– Vi var bättre en bra bit in i första halvlek. Efter utvisningen försvarade vi heroiskt, säger Kalmartränaren Peter Swärdh och berömmer lagets arbetsinsats.

– Sen är det så att Ole Söderberg gör någon räddning och de missar några jättebra lägen. De marginalerna hade vi med oss i dag, men har kanske haft emot oss i någon av de andra matcherna, resonerar Swärdh, som förstås är nöjd med poängen.

"Smärtar väldigt"

Hos IFK Göteborg var det dystrare miner.

– Det smärtar väldigt mycket att vi inte kan bjuda upp till en bättre match. Kalmar får det bekvämt, tycker Emil Salomonsson.

– Vi smäller inte på dem, vi går inte dit, vi vinner inga dueller. Vi ger oss inte chansen i två gånger 45 minuter, dundrar målskytten och ger sig själv samma kritik som lagkamraterna.

Salomonsson är bara nöjd med några få Blåvitt-minuter: början av andra halvlek fram till straffen, och de fem sista.

– Det är jäkligt tråkigt, lägger han till.

– Vi måste analysera detta. Ska man vara helt ärlig har vi inte gjort nån jättebra match bland de fyra första. Vi har åtta poäng, men vi inte har presterat nämnvärt egentligen, tycker högerbacken Emil Salomonsson, som konkurrerar om en plats i EM-truppen.

Flera Elm på gång

En spelare som i toppform vore given i EM är Kalmars mittfältare Rasmus Elm. Han saknades på nytt i söndagens lag, men kan vara aktuell för comeback mot Helsingborg om en vecka.

– Han har haft halsfluss, men är med och kör fullt nu när veckan börjar, säger Kalmars klubbchef Svante Samuelsson om den tidigare svårt sjukdomsdrabbade mittfältsgeneralen.

Brodern Viktor Elm gjorde allsvensk comeback som inhoppare med drygt en kvart kvar.