Sport Sport-topp

Blanc väntar på besked från Zlatan

Tränaren Laurent Blanc vet inget mer om Zlatan Ibrahimovics framtid i PSG. Arkivbild.
Tränaren Laurent Blanc vet inget mer om Zlatan Ibrahimovics framtid i PSG. Arkivbild.

Paris Saint-Germain vill behålla Zlatan Ibrahimovic, och klubben har tålamod med sin superstjärna.– Zlatan? Vi diskuterar och reflekterar fortfarande. Vår önskan är att prata med honom för att få reda på exakt vad han vill, sade tränaren Laurent Blanc.

– Vi vet vad vi vill av honom. Efteråt får vi se om vi klickar, sade Blanc på en presskonferens inför lördagens ligamatch mot Nice.

Ibrahimovics kontrakt med PSG går ut efter säsongen. Han själv har berättat om konkret intresse från klubbar i Premier League, och svenskens agent Mino Raiola har deklarerat att det finns intresse från klubbar över hela världen.

Samtidigt är en fortsättning i PSG inte utesluten.

– Jag har inget nytt att berätta i det ämnet. Men håll er lugna. Om ni en dag skulle stå utan kontrakt skulle ni göra samma sak, ni skulle ringa alla, sade Blanc till de närvarande journalisterna.

PSG har redan säkrat titeln i Ligue 1 och Ibrahimovic har ett i praktiken ointagligt försprång i skytteligan. Däremot tampas han fortfarande om segern i assistligan, främst med lagkamraten Ángel Di María som inte spelar mot Nice på grund av en lårkaka. Även Maro Verratti saknas på grund av skada och det finns frågetecken kring Javier Pastore.

Om Blanc väljer att spela eller vila Ibrahimovic är oklart. På onsdag möter PSG Manchester City i den första kvartsfinalen i Champions League.