Nyheter Världen

Bloomberg spanar på presidentskap

New Yorks tidigare borgmästare överväger att ställa upp i presidentvalet i november.
New Yorks tidigare borgmästare överväger att ställa upp i presidentvalet i november.

Staden New Yorks tidigare borgmästare Michael Bloomberg överväger att ställa upp i det amerikanska presidentvalet, rapporterar Financial Times.

Miljardären Bloomberg säger att "han granskar alla möjligheter" när han får frågan om han ska ställa upp i valet i november.

Politiska bedömare i USA har spekulerat i om en kandidatur, då både Republikanerna och Demokraterna dras med politiska motsättningar i den inledande primärvalssäsongen. Miljardären Bloomberg anses ha tillräckligt mycket pengar för att kunna driva en framgångsrik kampanj som oberoende presidentkandidat.

Den 73-årige mediemogulen riktar skarp kritik mot den politiska debatten hittills.

– Jag tycker att nivån på samtalet är beklämmande banal. Det är en skandal och en förolämpning mot väljarna, säger han i en intervju i Financial Times, och tillade att den amerikanska allmänheten förtjänade "mycket bättre".

Bloomberg har bett sina medhjälpare att göra en plan för en oberoende kandidatur och kan tänka sig att lägga minst en miljard dollar av egna pengar på kampanjen inför valet i höst uppger en källa för The New York Times.

Det är inte första gången Bloomberg överväger att ställa upp i presidentval, men tidigare har han avstått från att kandidera.