Sport

Bold Eagle åter före Timoko

Bold Eagle och Franck Nivard blev återigen för svåra för Timoko och Björn Goop. Arkivbild.
Bold Eagle och Franck Nivard blev återigen för svåra för Timoko och Björn Goop. Arkivbild.

I Prix d'Amérique för två veckor sedan vann Bold Eagle före Timoko med Björn Goop i sulkyn. I Frankrikes nästa största lopp, Prix de France, blev ordningsföljden densamma.– En enorm insats av Timoko, men Bold Eagle är bäst i världen just nu, sade Goop.

I Prix d'Amérique släppte Björn Goop ledningen med Timoko till Bold Eagle. På söndagen försvarade man täten som ekipaget övertog från svenske Oasis Bi efter 600-700 meter. Trots en inledning i tredjespår och därefter en tung löpning utvändigt om Timoko kunde Bold Eagle koppla greppet inne på upploppet.

Kusken Franck Nivard kunde till och med kosta på sig en segergest kort före mål.

– Det blev ett tufft lopp men jag hade hela tiden en bra känsla att vi skulle vinna. Jag vann båda loppen med hans far Ready Cash 2011, sade Nivard.

Segertiden för Bold Eagle blev 1.10,7. Timoko hade tiondelen sämre.

– Vi fick det lopp vi ville ha, allt stämde, men ändå var Bold Eagle för bra trots att han fick ett väldigt tufft lopp. Vi får se när vi möts nästa gång, kanske i Elitloppet, funderade Goop som vann med Timoko i fjol och Noras Bean 2014.

Prix d'Amérique-trean Oasis Bi tog över ledningen kort efter start, släppte till Timoko, men var trött tidigt.

– Jag vet inte om det var den kladdiga banan som han inte klarade eller om det var något fel på honom. Nu åker vi hem till Sverige och kollar upp Oasis BI, sedan får vi se, sade Mantorpstränaren Stefan Pettersson.