Sport

Bollnäs upphämtning gav 1–1 i semin

Per Hellmyrs ordnade 1–1 i matcher för Bollnäs i semifinalen mot Villa Lidköping. Arkivbild.
Per Hellmyrs ordnade 1–1 i matcher för Bollnäs i semifinalen mot Villa Lidköping. Arkivbild.

Bollnäs var på väg att helt tappa taget om semifinalen mot Villa Lidköping.Då kom den stora upphämtningen. Tre raka mål gav förlängning, det fjärde betydde 1–1 i matcher.– Det är en jäkla moral i det här gänget, säger matchhjälten Per Hellmyrs.

Villa Lidköping gick från 4–4 till 7–4 och var lite mer än 20 minuter från 2–0 i matcher i semifinalserien i bandy mot Bollnäs.

Med ryggen mot väggen satsade hemmalaget allt, vände till 8–7 efter förlängning – och kvitterade till 1–1 i matchserien.

– Det är jäkligt starkt att komma tillbaka gång på gång, säger Per Hellmyrs till SVT.

Christian Mickelson ordnade den första reduceringen, Hellmyrs satte 6–7 och i den 90:e minuten kvitterade Anders Spinnars på hörna.

I förlängningen avgjorde Hellmyrs med sitt tredje mål. Segerbollen satt i nättaket i den 105:e matchminuten, ditförpassad från snäv vinkel.

– Den går i isen först. Det är lite turligt men vi är så värda det. Det känns som om vi hämtat upp underlägen 100 gånger i den här matchen, sade matchhjälten.

Bollnäs var det bättre laget i första halvlek men tappade 2–0 till 2–4. I andra halvlek behövde hemmalaget tio minuter för att kvittera till 4–4 – och lika mycket för att tappa till 4–7.

Daniel Andersson gjorde tre mål för Villa Lidköping.